Wat is er mis met de schijf van 5?

Wat is er mis met de schijf van vijf?Afgelopen weken werden we overspoeld door allerlei berichten over eten en drinken dat toch niet zo gezond voor ons is als we eerst dachten. Of juist wel zoals melk, dat is weer Witte Sloper af.

De verwarring compleet

Wat mag wel en wat kan echt niet meer?

Wat moet je nog serieus nemen?

Gezond blijven willen we allemaal.

Maar hoe leven we gezond?De schijf van vijf van het voedingscentrum

Op de nieuwe schijf van vijf van het voedingscentrum moet je nog even wachten, die komt pas in  2016. 

Wil je daar niet op wachten begin dan met mijn vijf tips voor een gezonde geest en een gezond lichaam. Dat doe je al:

  1. Door niet al te krampachtig te leven, kleur eens buiten de lijntjes.
  2. Door minder haastig te leven, je tijd is te kostbaar. Soms lijkt het dat we liever druk zijn en verslaafd aan actie, geluid, contact, whats app, mail. Kom los van je routine.
  3. Door een beetje lui te zijn zonder schuldgevoelens over de tijd die voorbij gaat. Over gemiste kansen en wat je allemaal had kunnen doen toen je niets deed.
  4. Door minder streng voor jezelf te zijn. Hoe vaak loop je buiten als de zon schijnt? En wanneer als hij niet schijnt 😉 Gun jezelf tijdig rust en ontspanning, daarna heb je weer ruimte voor inspanning.
  5. En door te blijven leren. Ontwikkelen is een basisbehoefte van mensen. Heb je een fout gemaakt, dan ben je niet mislukt! Leer er van. Niet leren gaat ten koste van je levenservaring en je plezier. Overwin je angst.
Er is natuurlijk nog veel meer dat je kunt doen om gezond en fit te blijven. Ik nodig je uit mijn lijst van vijf aan te vullen.

foto: Honolulu Media Flickr.com

Laat een Reactie achter