Wat wil die nieuwe medewerker?

Gebruik je talentenHet is een vraag waar veel werkgevers mee worstelen. Het aantal nieuwe vacatures neemt dan wel af, toch krijgen werkgevers open plekken niet ingevuld.
Zelfs met 10% meer salaris verleiden ze die gewenste medewerker niet. Voor de sollicitant spreekt het vanzelf dat hij loon naar werk krijgt, meer geld motiveert niet.

Wat wil die medewerker wel?

  1. Hij wil een doel om zich mee te verbinden. Doorslaggevend is de reden waar een bedrijf voor bestaat.
  2. Hij wil zich kunnen ontwikkelen, laten zien wat hij kan en daar waardering voor.
  3. Hij wil verantwoordelijkheid en autonomie. Niet voorgekauwd maar dat hij de ruimte en vrijheid krijgt het werk op een voor hem prettige manier uit te voeren.
  4. Hij wil sociale arbeidsvoorwaarden op en rond het werk voor contact met collega’s, zoals activiteiten, fitness, teamuitje, evenementen e.d.

De jacht naar talent

Het probleem van de krappe arbeidsmarkt was voor BNRradio op 13 juni aanleiding om een hele dag te organiseren rond het aantrekken van talent. Een onderdeel die dag was een gesprek met Lidewey van der Sluis, hoogleraar strategisch talent bij Nyenrode en headhunter Ralf Knegtmans van De Vroedt & Thierry.

Diploma’s zeggen te weinig

Volgens Knegtmans en Van der Sluis is dat het “oude denken”. Zij stellen dat werkgevers er goed aan doen breder te kijken bij het zoeken naar personeel. Nadenken over het soort talent dat ze nodig hebben. Zoeken naar mensen die bij het bedrijf passen. Mensen van wie de motivatie aansluit bij die van het bedrijf. Dat ze kijken naar de persoon als mens, naar het karakter en wat hem of haar drijft.

Nu hechten werkgevers nog teveel waarde aan diploma’s en competenties. Die zeggen weinig over wat mensen voor het bedrijf kunnen betekenen. Iets goed kunnen betekent niet dat mensen er ook altijd voor zijn opgeleid.

“Zoek je een mens of de eigenschap?”

Maar wat is talent?

In het radioprogramma legt Van der Sluis uit dat er verschil gemaakt moet worden tussen aangeboren talent en talent ontwikkelen. Een aangeboren talent kun je ontwikkelen en daarmee kun je dan een talent worden. Het is het verschil tussen een talent hebben of een talent zijn.

Verborgen talenten

De meeste mensen kunnen meer dan ze zelf denken. Dat zijn de talenten die (nog) niet ontwikkeld zijn omdat er niet eerder een beroep op werd gedaan.

Wat betekent dit voor jou als werkzoeker?

Dat het in jouw voordeel werkt als je weet bij welk soort bedrijf jij het best tot je recht komt. Dat jij weet wat jou in beweging brengt. En dat je weet wat voor jou de beste carrièrestap is.

Dit vraagt wat zelfonderzoek.
Het is niet alleen handig als je weet waar je goed in bent. Maar ook wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. En vooral wat voor jou van waarde is.

Het zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voor je solliciteert. Elke keer opnieuw. Want antwoorden veranderen met de levensfase.

Trouwens wat betekent je carrière voor jou?

foto: Bruce Mars op Unsplash

Laat een Reactie achter