Ontwikkeladvies

Twijfel je of de baan die je hebt nog bij je past of verwacht dat je baan verdwijnt, onderzoek dan je arbeidsmarktkansen. Een ontwikkeladvies kan inzicht geven in je loopbaanmogelijkheden.

De arbeidsmarkt is altijd in beweging

De ene keer is dat in het voordeel van de werknemers. Dan zijn er banen in overvloed en doen werkgever hun uiterste best om sollicitanten te verleiden.

Andere jaren ligt de macht in handen van de werkgevers. Dan is de werkeloosheid hoog. Sollicitanten doen er dan alles aan om positief op te vallen bij recruiters en werkgevers.

Bij hoge werkeloosheid is er sprake van crisis. Zoals de bankencrisis in 2008, waar sommige mensen maar ook bedrijven nog de gevolgen van ondervinden. Ook nu bedreigt een crisisperiode de arbeidsmarkt. Na de intelligente lockdown in maart en april is het leven nog altijd niet normaal. Veel bedrijven moeten afscheid nemen van (een deel) van hun personeel. Maar ook de digitalisering eist zijn tol. Al ruim voor de coronacrisis verdwenen veel administratieve banen.

Blik op je toekomst

Het ontwikkeladvies kan onderdeel uitmaken van een loopbaantraject, maar het kan ook op zich zelf staan. In het laatste geval krijg je zo’n 4 uur coaching om te ontdekken wat je mogelijkheden zijn.

Wat is een ontwikkeladvies?

Een ontwikkeladvies geeft inzicht in je persoonlijke loopbaan: in het huidige werk of het toekomstperspectief op de arbeidsmarkt. Of het nu gaat om ontwikkeling, een volgende stap of een heel andere richting.

Zelf invloed op je duurzame inzetbaarheid

Tijdens het ontwikkeladvies kijk je met een brede blik naar je eigen ontwikkeling en levenservaring. Je onderzoekt vragen als: wie ben ik, wat kan ik, wat doe ik en de belangrijkste wat wil ik. Door de antwoorden op die vragen wordt je je bewust van je kwaliteiten en je persoonlijke waarden in het leven.
Je sluit het af met een persoonlijk ontwikkelplan. Daarin staan de activiteiten genoemd die je op de korte en langere termijn kunt ondernemen om je loopbaan voort te zetten.

Het ontwikkeladvies is een begin. Omdat het een kort traject is, kun je het niet te vergelijken met een loopbaantraject. Wel geeft het een eerste aanzet.

Hoe ziet de toekomt van jouw baan eruit?
Zit je nog op de goede plek?
Grijp nu je kans!
Neem nu contact op voor een telefonische intake.

In 2019 en 2020 stimuleerde de overheid de arbeidsmarkt onder andere met gesubsidieerde ontwikkeladviestrajecten.
Hier lees je er meer over.