Als het even tegen zit

Als het even tegen zit en je door de bomen het bos niet meer ziet, coaching, zelfcoaching, geen nee zeggen, moeten, valkuil, dienstbaarheid, zelbewust, loslatenNiemand zit altijd in een flow. Die toestand dat alles lijkt te kloppen en vanzelf  gaat. Dat je vol energie bent en alles lijkt mee te zitten.
Soms loopt het anders. Zit alles tegen. Zo’n dag dat je van alles van plan bent en er niets uit je handen komt.

Klachten

Eén dag met een gaatje is geen probleem. Maar het wordt anders als het langer duurt en je klachten krijgt. Je voortdurend gespannen voelt, slecht slaapt of pijn in nek en schouders krijgt.
Als mensen in je omgeving dan ook nog beginnen te klagen over je korte lontje. Dan is het de hoogste tijd om met jezelf aan de slag te gaan en uit te zoeken wat er aan de hand is.

Last van je kwaliteiten

Misschien zitten je kwaliteiten je wel in de weg.

  • Ben je perfectionistisch?
  • Heb je moeite met nee zeggen?
  • Wil je mensen graag helpen en ze niet teleurstellen?

Geen ‘nee’ zeggen

Veel mensen hebben moeite met NEE zeggen als er een beroep op hen wordt gedaan. Of het nu een collega, vader, moeder, kind, vriend of leidinggevende is die iets vraagt, ze zeggen JA. Zonder eerst bij zichzelf na te gaan of ze wel tijd hebben voor een extra klus of zin hebben in familiebezoek. Betrap jij jezelf er ook vaak op.

Het heilige ‘moeten’

Niet stilstaan bij je eigen behoeften, altijd doen wat moet. Of het nu moet van een ander of van jezelf, op enig moment breekt dat op. Dan moet er zoveel dat je niet meer weet waar te beginnen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Bent het overzicht kwijt en er komt niets meer uit je handen.

Doen

  • Dingen die je leuk vindt
  • Een ding tegelijk.
  • Praat er over.
  • Kom je er niet uit? Zoek dan een coach om je verder te helpen. Vaak zijn een paar gesprekken al genoeg.

Laat een Reactie achter