Wat doet de werkzoekende op LinkedIn?

Wat doet de werkzoekende op LinkedIn?

Iedereen laten weten dat je werkzoekend bent. Want LinkedIn is nu eenmaal het zakelijke netwerk. Hier draait het om vinden en gevonden worden.

Het komt aan op je profiel

Iedereen die zijn baan door crisis, reorganisatie, faillissement of wat dan ook kwijt is, update zijn profiel of maakt er een aan. Want hier begint het.

Maak jezelf zichtbaar

De headline is het eerste wat recruiters en potentiële werkgevers van je zien. Gebruik hier de meest gangbare zoekwoorden voor de functie waar jij voor gevonden wilt worden. Noem kort en krachtig de functie waarvoor jij inzetbaar bent én welke oplossing jij biedt.

Ben je nu werkzoekend, zet er dan achter dat je beschikbaar bent. 

Een duidelijke headline

Met de invulling van je kopregel bepaal jij zelf of je vindbaar bent. Profileer je duidelijk en professioneel. Als je de headline begint met ‘werkzoekend’ dan kom je niet op het netvlies van de mensen die er toe doen. De geroutineerde recruiter neemt niet de tijd om jouw profiel verder te bestuderen.

Beschikbaar voor werk

Direct onder je contactgegevens staat links een blokje Beschikbaar voor werk. Hier kun je aangeven voor welk werk je beschikbaar bent en waar. Daar kun je verschillende locaties aangeven. Ook kun je aangeven of je actief of passief zoekt. Daarnaast kun je de contractvorm aangeven en of je geïnteresseerd bent in een fulltime of parttime baan.

Het allerbelangrijkste van dit blokje vind je onderaan. Voor je het opslaat geef je aan of iedereen mag weten dat je werk zoekt of liever alleen de recruiters. Dan kunnen alleen recruiters met een -duur betaalde- speciale optie het zien.

Werkzoekend en de huidige functie

Hier geldt precies hetzelfde als voor de kopregel direct onder je naam. Ben je werkzoekend gebruik dan de omschrijving die past bij de functie waar je naar op zoek bent, met de aanvulling dat je beschikbaar bent. Er zijn maar twee voorwaarden: blijf eerlijk en positief. Enkele voorbeelden:

  • Verkoopmanager met 10 jaar ervaring, beschikbaar voor nieuwe uitdaging.
  • Wil je van functie veranderen dan kun je in de toelichting aangeven dat je een bewuste keus hebt gemaakt al dan niet met een loopbaancoach.
  • En ben je net afgestudeerd dan is er niets op tegen om in te vullen dat je open staat voor de eerste serieuze stap in je carrière.
  • Met vrijwilligerswerk maak je ook een positieve indruk.

Echt niet doen: ‘Werkzoekend bij UWV’ voor huidige functie invullen. Het is een gemiste kans.

Herhaal belangrijke sleutelwoorden

Het is slim om de belangrijke woorden uit je headline regelmatig terug te laten komen in je profiel. Natuurlijk past dat prima in je blokje “Info” , maar vergeet ze ook niet bij je werkervaring.

Laat een Reactie achter