Wat doet de werkzoekende op LinkedIn?

Wat doet de werkzoekende op LinkedIn?Iedereen laten weten dat je werkzoekend bent. Want LinkedIn is nu eenmaal hèt zakelijke netwerk. Hier draait het om vinden en gevonden worden.

Het komt aan op je profiel

Iedereen die zijn baan door crisis, reorganisatie, faillissement of wat dan ook kwijt is, maakt een account aan. En dan begint het.

Een duidelijke headline

Dat is het eerste wat recruiters en potentiële werkgevers van je zien. Gebruik hier de meest gangbare trefwoorden voor de functie waar jij op gevonden wilt worden. Schrijf kort en krachtig voor welke functie jij inzetbaar bent en welke oplossing jij biedt.

Maak jezelf zichtbaar

Met de invulling van je professionele kopregel bepaal jij zelf of je vindbaar bent. Als je de headline begint met ‘werkzoekend’ wat 6.352 mensen doen …

WLi-600

… dan kom je niet op het netvlies van de mensen die er toe doen. De geroutineerde recruiter neemt niet de tijd om jouw profiel te bestuderen.

Werkzoekend en de huidige functie

Hier geldt precies hetzelfde als voor de kopregel direct onder je naam. Ben je werkzoekend gebruik dan de omschrijving die past bij de functie waar je naar op zoek bent, met de aanvulling dat je beschikbaar bent. Er zijn maar twee voorwaarden: blijf eerlijk en positief. Enkele voorbeelden:

  • Verkoopmanager met 10 jaar ervaring is beschikbaar voor nieuwe uitdaging.
  • Wil je van functie veranderen dan kun je in de toelichting aangeven dat je een bewuste keus hebt gemaakt al dan niet met een loopbaancoach.
  • En ben je net afgestudeerd dan is er niets op tegen om in te vullen dat je open staat voor de eerste serieuze stap in je carrière.
  • Bibliothecaris als vrijwilligerswerk in de plaatselijke jeugdbibliotheek is ook een positieve vermelding waard.

Echt niet doen: voor huidige functie ‘Werkzoekend bij UWV’ invullen. Het is een gemiste kans.

Herhaal de belangrijke sleutelwoorden

Het is slim om de belangrijke woorden uit je headline regelmatig terug te laten komen in je profiel. Minstens vijf keer, maar tien keer is ook goed. Natuurlijk past dat prima in je samenvatting, maar vergeet ook je werkervaring niet.

Laat een Reactie achter