Toon lef, leef je eigen leven

Toon lef, leef je eigen levenHoe vaak doe jij iets anders dan je wilt?
Rare vraag?
Valt wel mee. Ruim 42% van de werkende Nederlanders voelt zich in die situatie. Zij hebben het niet meer naar hun zin op het werk. Ze blijven zitten waar ze zitten.

Er moet zo veel

En dan heb ik het alleen nog maar over ’t werk.
Wat te denken van de ‘verplichtingen’ richting partner, kinderen, vrienden, ouders.

Nederland komt massaal tijd tekort was eens een kop in de Intermediair. 
Er moet zo veel dat  steeds meer mensen het gevoel hebben geleefd te worden.

Neem jezelf serieus

Ben jij helemaal niet blij bent met deze situatie, verander er dan iets aan. Kom in beweging, ook al zijn anderen het niet met je eens. Als jij jezelf niet serieus neemt, doet een ander het ook niet.

Tikkeltje masochistisch

Raar maar waar, uit angst voor onzekerheid houden we liever een vervelende situatie in stand. Stop met koesteren wat niet goed gaat. Het maakt je leven onnodig zwaar en ’t lost niets op. Integendeel Wat je aandacht geeft groeit. Tikkeltje masochistisch wel.

Dagelijks stretchen

Kus de reus in je zelf wakker. Stretch je zelf elke dag een beetje door kleine risico’s te nemen. Doe juist dat waar je bang voor bent. Zeg eens ‘NEE’ als je ‘nee’ bedoelt.  Als je terug kijkt ben je trots omdat je iets hebt gedaan waar je normaal liever voor wegloopt. En dat is zo lekker voor je zelfvertrouwen. Op die manier verken je je eigen grenzen. Ook hier geldt: Wat je aandacht geeft groeit!

Jij bent uniek en dat neemt niemand je af!

Toon lef, neem het heft in handen om je eigen leven te leven. Stel je leven niet uit tot later, leef nu!

Verder lezen over stress:

Je eigen leven leven, een kwestie van doorzetten of angst voor het onbekende? Wil je reageren laat dan een reactie achter.

4 Reacties

Laat een Reactie achter