Wat schaamte doet met een organisatie?

Een organisatie die niet zijn verantwoordelijkheid neemt, laat medewerkers in de steekZe werkte er met plezier. Maakte er nooit een punt van om wat langer te blijven en was altijd bereid iemand te helpen.

Maar ze was veranderd. Ja ze was bescheiden, maar de laatste tijd wel erg stil. Ze kwam ook geen minuut te vroeg meer. Vertrok zelfs precies op tijd. Er werd gefluisterd. Iets over een collega. Wat, bleef vaag.

Enkele weken later was die collega vertrokken. Iedereen dacht dat hij promotie ging maken. Maar ineens was die altijd vrolijke, populaire man weg. Geen afscheid, helemaal niets. Het was te toevallig.

Dat was voeding voor het geruchtencircuit. De man kreeg openlijk steunbetuigingen van collega’s. Het meisje werd de zondebok. Dat was niet fijn voor de werksfeer. Hoewel enkele collega’s wisten wat er speelde, kreeg ze openlijk geen steun. Na enkele weken werd het voor haar zo onwerkbaar dat ze ontslag nam. 

Wat vooraf ging …

Collega zoekt toenadering

De populaire collega was gecharmeerd van het meisje. Hij zocht eerst toenadering. Werd wat opdringeriger toen zij niet serieus op hem reageerde. Ze liet hem weten dat ze het niet prettig vond. Ze wilde niet dat hij haar steeds aanraakte of een arm om haar heen sloeg. Zelfs een andere collega waarschuwde hem, dat hij moest stoppen. Maar hij bleef haar opzoeken.

Formele klacht

Op aandringen van een vriendin vertelde ze het haar leidinggevende. Die stuurde haar door naar de vertrouwenspersoon. Daarna ging het snel. Er werd een onderzoek ingesteld. Het gedrag van de man was grensoverschrijdend. Ze moest aangifte doen. Het vervolg is bekend.

Open kaart

Externe deskundigen adviseerden de directie direct de medewerkers te informeren. Daar was een soort draaiboek voor. Collega’s moesten weten wat er aan de hand was. Dit om geruchten te voorkomen.

Mondje dicht

De directie legde dat advies naast zich neer. In plaats daarvan kregen alle betrokkenen een spreekverbod. Niets mocht er over de kwestie naar buiten komen. Als organisatie met een prominente plek in de samenleving kon de directie zich geen schandaal veroorloven. Vragen werden niet beantwoord.

Doel bereikt, schaamte voorbij?

Achteraf gezien heeft de directie haar doel niet bereikt.

Er is juist meer schade aangericht. En niet alleen bij de betrokkenen. Ook voor de omstanders, de mensen die vonden dat ze partij moesten kiezen, is er iets veranderd. De collegiale sfeer binnen het bedrijf is verpest. Vertrouwen in collega’s en leiding is weg. De een na de ander zoekt zijn werkgeluk buiten de deur.

En is het gelukt die vuile was binnen te houden? Nee, natuurlijk niet. Geruchten blijken zeer hardnekkig.

foto: Mikkel Frimer-Rasmussen via Unsplash

Laat een Reactie achter