Veel werk, geen baan

veel werk maar geen baan“Dat ik ooit tijd heb gehad om te werken!” riep hij uit. Een half jaar geleden was hij z’n baan kwijt geraakt. Nadat hij drie jaar lang met alle energie die in hem zat had gewerkt, werd het tijdelijke contract niet verlengd.

Het was niet omdat hij z’n werk niet goed had gedaan. Ze waren zelfs zeer tevreden. Maar nu konden ze het wel zonder hem. Vriendelijk werd hij bedankt voor z’n diensten.

Werk aan de winkel

Energiek als hij is, nam hij direct contact op met het UWV. Wat konden zij voor hem doen?

Het antwoord kwam snel. Voorlopig even niets.   Over drie maanden was hij aan de beurt. Eerst maar eens WW aanvragen, dan volgde de rest vanzelf.

Nog nooit gesolliciteerd

Geduld en afwachten is niet zijn stijl, hij koos andere wegen. Hij moest toch snel ergens aan de slag kunnen. Het was wat vreemd, hij had nog nooit hoeven te solliciteren. Hij had geen belangstelling voor pc of internet. En ook voor zijn werk had hij het nooit nodig gehad. Al snel kwam hij er achter dat hij daar wat te leren had, maar waar moest hij beginnen?

Netwerk inschakelen

Hij schakelde vrienden in voor alles waar hij zelf geen kaas van had gegeten. Zo kwam hij ook bij mij terecht als bevriende loopbaancoach. Eerst gingen we aan de slag met zijn CV, want dat had hij ook voor het UWV nodig. Tegelijk maar een computercursus volgen. Vervolgens met de Apple handleiding in de hand de eerste versie van het CV mailen. Alles was vreemd en nieuw.

Volop in ontwikkeling

Meer dan een dagtaak had hij er aan. Al snel had de wondere wereld van de pc weinig geheimen meer voor hem. Hij was trots als een pauw over wat hij op zijn vijftigste, in korte tijd wijzer was geworden. LinkedIn gevuld. Zijn netwerk in kaart gebracht. Oude relaties in ere hersteld. En niet in de laatste plaats nieuwe relaties aangegaan.

Terloops maar niet  minder serieus pakt hij de zelfsturing van zijn loopbaan op. Met niet aflatend enthousiasme onderzoekt hij wie hij is, wat hij wil en wat hij kan. Hij heeft (nog) geen werk maar is hartstikke druk.

2 Reacties

  • Dit geldt in de nieuwe realiteit voor veel 50+werk zoekenden en daarom zijn er zoveel startende Zzp ers

    • Je hebt gelijk, het is de nieuwe realiteit maar helaas niet alleen voor 50plussers. Toevallig stond vandaag in de krant dat 150.000 mensen vorig jaar voor zichzelf zijn begonnen; 13% meer dan in 2012.
      Het werk als dansleraar laat ook te wensen over?

Laat een Reactie achter