Twijfel over nieuwe baan, wat doe je?

Sollicitatiegesprek aan de telefoon, twijfel komt laterDe recruiter vroeg of hij geïnteresseerd was. Nou daar hoefde hij niet lang over na te denken, het was volmondig ja. Het was een fantastische baan.

Het eerste gesprek was snel gepland. Op afstand, zoals alles op het moment. Het was een verkennend gesprek met de twee managers die zijn collega’s zouden worden. De sfeer was ontspannen.
Af en toe kreeg hij een vraag waar hij wat meer tijd voor nodig had. Maar ook omgekeerd moesten de twee soms even nadenken over het antwoord op zijn vragen. Al met al een prettig gesprek.

Een prettig gesprek

Dat kreeg hij ook terug van de recruiter. Jaap wilde nu ook graag een gesprek met hem. Jaap? Wie is Jaap? Dat bleek de directeur. Een beetje jammer dat de recruiter zo’n popiejopie figuur was. Net alsof hij wilde laten voelen dat hij dikke maatjes met de directeur was.

Dat gesprek was dezelfde week nog. Twee uur lang hebben ze met elkaar gesproken. Het klikte. Beiden kwamen positief uit het gesprek. Ze wilden verder met hem. Het gesprek dat volgde met beide directeuren was een formaliteit. Er waren zelfs al salarisafspraken gemaakt en de startdatum was besproken.

Geen twijfel

Alles lijkt dik voor elkaar, toch zit iets hem niet helemaal lekker.
’s Avonds thuis aan de keukentafel neemt hij alles nog eens door. Samen met zijn partner zetten ze alle plussen en minnen op een rijtje. Er was iets in de persoon van de tweede directeur. Iets ongrijpbaars, iets stiekems. Hij kan er niet precies de vinger op leggen. Maar juist met hem krijgt hij veel te maken. Ja en hij zal weer meer moeten reizen, niet zijn meest favoriete bezigheid. Veel van huis dus, maar dat hadden ze eerder al uitgebreid besproken.

Doet hij het of doet hij het niet?

Het is een geweldige kans. Een baan die helemaal aansluit bij alles wat hij tot nu toe heeft gedaan, een fantastische uitdaging. Maar wil hij de baan nog wel? Lees hier het antwoord.

foto: Bruce Mars via Unsplash

2 Reacties

Laat een Reactie achter