#Twitter werkt!

#Twitter werkt!Een boek schrijven over slim werk vinden met Twitter, dat was het doel van loopbaancoach Fiona Stoop. En daar is ze prima in geslaagd. #Twitter werkt! is een uitnodiging aan sceptici om Twitter te verkennen.

Twitter Lite

Vooroordelen of niet, de schrijfster nodigt je uit om over de drempel van je weerstand te stappen. Het gewoon even te proberen, voor een maandje of zo. Desnoods kies je voor een positie achter de schermen. Je  leest dan wel wat anderen schrijven, maar blijft zelf nog even op de achtergrond. Twitter Lite noemt ze dat heel toepasselijk.

Twitter werkt

Wil je werk vinden via Twitter, dan draait het om profileren en netwerken volgens de schrijfster. Ze stimuleert de lezer zich te profileren. Zichzelf te laten zien en het podium te pakken. Ze helpt je met coachende opdrachten inzicht te  krijgen in wie je bent en wat je wilt op Twitter.

Het netwerken betreft vooral het vinden en gevonden worden en de interactie tussen mensen. Veel aandacht is er voor de manier waarop je met elkaar en met de berichten van elkaar omgaat, maar ook voor het vragen en bieden van hulp.

De benadering van Fiona is open. Ze schrijft duidelijk uit eigen ervaring. Ze behandelt de voordelen maar ook de nadelen van Twitter. Verder geeft ze voorbeelden van mensen die geslaagd zijn in het vinden van een nieuwe baan of opdracht, wat ze dan laat zien met een twitterbericht.

Vormgeving

De indeling van het boekje is overzichtelijk. Zo beschrijft hoofdstuk 3 voor de beginner stap voor stap hoe je een account aanmaakt. De daarbij opgenomen schermafbeeldingen maken het nog duidelijker. Handig is het overzicht van twitter vacature sites en een lange lijst met twitteradressen op functiegroep. Aan het eind van het boekje gaat ze nog in op hulpbronnen en de relatie van Twitter tot andere sociale media als LinkedIn.

Voor wie

#Twitter werkt! is geschreven voor iedereen die zoekt naar een baan. En verder voor iedereen die wil weten hoe Twitter werkt. Het is goed te gebruiken als handleiding naast je pc om de eerste verkenningen op Twitter te doen. De meer gevorderden slaan het begin gewoon over. Het boek is informatief en laat zich makkelijk lezen. 

#Twitter werkt! 

Bestellen (€ 14,99)

2 Reacties

Laat een Reactie achter