Tip juni 2018: Meer doen in minder tijd

Tijdsparen - Meer doen in minder tijdWie wil dat niet in de zomer! Noah Charney, professor in kunstgeschiedenis, vond daar zo zijn eigen manieren voor. Iedereen bewondert hem, omdat hij kans ziet veel te publiceren in korte tijd.

Hij deelt zijn persoonlijke plan publiekelijk, een plan dat voor hem werkt dus.

Kort samengevat komt het hier op neer:

  1. Houd werk en ontspanning gescheiden. Wissel regelmatig van werkplek. Verander van stoel of locatie in huis of daarbuiten.
  2. Verdeel je dag in tijdblokken. Voor de veelschrijver bestaat een productieve werkdag uit blokken van twee uur. Zoek uit wat voor jou het prettigst werkt. Hoelang het je lukt je concentratie vast te houden.
  3. Maak lijstjes van al je taken in tijdblokken en vink af als iets je iets afrond.
  4. Blijf je email de baas (een gouwe ouwe). Bepaal wanneer en hoe vaak je je mail opent en verwerkt. Veel mailtjes kosten niet meer dan 2 minuten om op te ruimen. Charney zegt zijn mail maar twee keer per week te openen, dat zal voor de meesten van ons geen optie zijn.

Doe als Pavlov

Hou jezelf een wortel voor. Weet dat als je klaar bent met een blok of een taak er een beloning op je wacht! Neem dan een kop koffie, eet iets lekkers of doe even iets dat je afleidt.

Ga aan de slag maar met mate!

Dan houden we het langer uit en leven gezonder. Een gedachte die mooi aansluit bij de 25 urige werkweek voor iedereen. Maar dan wel werken tot je 80ste! En waarom eigenlijk niet?

De bron van dit blog is een artikel in 360 Magazine

Geen tip van de maand meer missen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

foto: 123rf

Laat een Reactie achter