Tip juni 2021: Maak een tijdreis in je hoofd

Globe voor reis in de tijd Wat je absoluut niet moet doen als je als levend standbeeld twaalf uur lang als bevroren in een etalage staat?

Mentaal tijdreizen

Want denk je aan iets in het verleden of aan de toekomst dan beweegt je lijf onwillekeurig mee.

Denk je aan iets van vroeger dan zwaai je wat naar achteren. Denk je aan de toekomst dan buigt je lichaam mee naar voren*.

*We ervaren een verband tussen ruimte en tijd ontdekten  onderzoekers in Aberdeen. Zo komt het dat je zonder het te willen met je gedachten aan toekomst en verleden ook je lichaam beweegt.

Tijdreizen in je hoofd

Onze wereld wordt gelukkig weer een tikkeltje groter, corona lijkt meer onder controle. Vooral fysiek hebben we weer wat meer ruimte en bewegingsvrijheid. Toch staat niet iedereen direct te trappelen om naar het buitenland af te reizen. Een surrogaat maar volkomen veilig alternatief is een mentale reis door de tijd.
Denk daarvoor terug aan fijne momenten en beleef ze opnieuw inclusief de geuren, kleuren en emoties.
Of fantaseer onbegrensd over de toekomst. Droom zo groot en ver als je wilt.

Technisch is het (nog) onmogelijk om door de tijd te reizen. Maar maken we een mentale tijdreis, dan bewegen we fysiek dus lekker mee. Voor een levend standbeeld dus helemaal niet handig om een mentale tijdreis te maken. Het levende standbeeld dat mij belde voor tips kon ik niet verder helpen met zijn gooi naar het kampioenschap 🙁

foto: Subhash Nusetti via Unsplash

Laat een Reactie achter