Tip juni 2021: Maak een tijdreis in je hoofd

Globe voor reis in de tijd Stel je eens voor: Je staat als levend standbeeld in een etalage. Je taak is twaalf uur lang als bevroren staan.

Wat moet je niet doen?

Je moet absoluut niet mentaal tijdreizen. Want denk je aan het verleden of aan de toekomst, dan beweegt je lijf onwillekeurig mee.
Denk je aan iets van vroeger dan zwaai je wat naar achteren. Denk je aan de toekomst dan buigt je lichaam wat naar voren*. Niet zo handig dus om een mentale tijdreis te maken als je lange tijd echt stil moet staan.

Tijdreizen in je hoofd

Maar nu onze wereld een tikkeltje groter wordt kunnen we fysiek wat meer. Toch staat niet iedereen direct te trappelen om naar het buitenland af te reizen. Een surrogaat, maar volkomen veilig alternatief is een mentale reis door de tijd. Denk terug aan fijne momenten of fantaseer onbegrensd over de toekomst. Droom zo groot en ver als je wilt.

*Onderzoekers in Aberdeen ontdekten dat we een verband ervaren tussen ruimte en tijd. Zo komt het dat je zonder het te willen met je gedachten aan toekomst en verleden ook je lichaam beweegt. Technisch is het (nog) onmogelijk om door de tijd te reizen. Maar maken we een mentale tijdreis, dan bewegen we fysiek dus lekker mee.

foto: Subhash Nusetti via Unsplash

Laat een Reactie achter