Tip februari 2022: Waai eens lekker uit

Soms is het net herfst in februari, ook in je hoofd. Dan is het fijn om eens flink uit te waaien. Uitwaaien niet echt iets voor februari? Toch wel en wind genoeg zeker dit jaar.

Vijf dagen lang was het stevig uitwaaien. Als je tenminste kans zag om met windkracht 10 overeind te blijven. Het begon allemaal met storm Eunice, daarna ging Franklin er nog even dunnetjes overheen.

Simpel en doeltreffend,

om te ontladen of je hoofd leeg te maken als het vol zit met gedachten. Want dat is wat we willen als we het hebben over uitwaaien. En ja we doen het ook om frisse lucht te krijgen, zoals de Dikke van Dale zegt. Wist je trouwens dat het dit jaar 150 jaar bestaat? Vanwege dat jubileum verschijnt de zestiende editie van het woordenboek (ruim 5000 pagina’s verdeeld over drie boeken).

Geen mumbo jumbo

Uitwaaien is iets dat je serieus mag nemen. Dat schrijft zelfs de Washington post over dit volgens hen typisch Nederlandse fenomeen. Met dank aan ons ongelofelijk vlakke, winderige landje zijn wij zo gezond! Het is dan ook geen onzin of geen betekenisloze actie, in hun woorden geen mumbo jumbo, maar een oer Hollandse gezonde wijsheid.

Naar buiten

Wind of geen wind, het is altijd prettig om even naar buiten te gaan om je gedachten te verzetten. En dat het ook nog bijdraagt aan een betere gezondheid is mooi meegenomen.

foto: Albrecht Fietz via Pixabay 

Laat een Reactie achter