Tip augustus 2022: Doe eens anders dan anders

Dit jaar is augustus anders dan anders. Tellen we normaal gemiddeld twee, drie dagen boven de 30 graden in deze zomermaand. Nu tellen we heel wat meer hete, zonovergoten dagen.

Niets te klagen

Dit jaar niet de bekende verfrissende onweersbuien na een snikhete dag. Het is droog maar toch heb ik als moestuinier geen klagen. Dat doet trouwens ook de dreadlocks amaranthus van mijn buurvrouw niet.

Trots als een pauw

Op de foto zie je hem pronken met zijn lange staart over de bank. Heel anders dan de andere kattenstaarten uit hetzelfde nest. En zo te zien voelt hij zich daar heel wel bij.

Een voorbeeld om te volgen

Zo mijmerend in de hitte zie ik in de paarse dreadlocks een mooi voorbeeld van een zelfverzekerde houding. Duidelijk genietend van zijn anders zijn. Een beetje verdwaald en helemaal alleen, maar stevig geworteld staat hij daar opgesteld. Terwijl hij schaamteloos het grootste deel van de bank in beslag neemt.

Asociaal?

Misschien, maar wel lekker zelfverzekerd. En wie wil dat nou niet, al is het maar af en toe.

Anders dan anders

Wat doe jij om het eens helemaal anders te doen dan je gewend bent? Of misschien zoals die indrukwekkende kattenstaart, anders dan anderen van je verwachten?

Laat een Reactie achter