Tip januari 2022: Neem een afspraak met jezelf serieus

Een nieuw jaar en nieuwe plannen. Ook zonder een terugblik over het afgelopen jaar en het invullen van je jaarkompas weet je het.

Dit jaar wil je het anders. Geen grote plannen maar net even wat meer zorg en aandacht voor je omgeving en tijd jezelf.

Afspraak is afspraak

Een afspraak maken betekent dat je nakomt wat je belooft. Een afspraak met jezelf zou je minstens zo serieus moeten nemen als een afspraak met anderen.

Nooit vrijblijvend

Ook een afspraak met jezelf is niet vrijblijvend. Het probleem is dat je te dealen hebt met saboteurs. Je eigen interne saboteurs wel te verstaan.

Hoe vaak breek jij een afspraak met jezelf? En hoe reageer je dan?

Als je toch niet hebt gedaan wat je van plan was kun je natuurlijk je schouders ophalen, zo van jammer dan. Anderen of de omstandigheden de schuld kan ook een optie zijn. Maar in alle gevallen, stel je jezelf teleur. Misschien voel je zelfs een soort schuldgevoel omdat je het vertrouwen in jezelf hebt beschadigd.

Neem jezelf serieus

Je wilt wel, maar je moet zo veel. Dat zal niet veranderen. Maak dat wat je wilt niet te groot. Maak het bereikbaar voor jezelf en concreet. Leg dat vast en check elke dag even hoe het met je afspraak staat. Wat deed ik vandaag voor die afspraak met jezelf? Ben je bang dat je het vergeet, zet het dan op op willekeurige plekken in je agenda de komende maand.

foto: Myriam Zilles via Unsplash

2 Reacties

Laat een Reactie achter