Tip april 2022: Geniet nu van kleur in de natuur

Volop lente. De wereld krijgt weer kleur. Tijd dus om nu van al die bloei en groei te genieten.

Want niets is vergankelijker dan die overvloedige bloesem. Eén stevige regenbui en weg zijn de witte en roze bloemetjes weer. Alleen de goudgele brem houdt het vol tot aan de zomer.

Blij van kleur

Geel stimuleert zelfs en dat is toch precies wat we willen na die lange, saaie wintermaanden. Wat ook blijft is het frisse, jonge groen waar we van kunnen genieten.

Sowieso heeft de natuur een positieve uitwerking op ons welbevinden. Het maakt ons rustiger en gelukkiger, schreef Nemo al op Kennislink in 2008. Samen met het ontluikende voorjaar werkt de natuur In het voorjaar dus dubbelop.

Emotioneel brein

Onze hersenen doen iets met kleur. En dat beïnvloedt ons humeur – zoals de kleuren van het voorjaar – en soms zelfs ons gedrag. Dat komt omdat we kleur waarnemen met het limbische deel van de hersenen. En precies dat is het deel van ons brein waar ook emoties bij betrokken zijn.

Energie opdoen én ontspannen

Wil je effectief ontspannen en energie opdoen? Neem dan af en toe wat afstand van de dagelijkse druk. Dompel je dan onder in de natuur en niet alleen in april 😉 En geniet voluit van de kleuren, geuren, klanken en stilte om je heen.

Wat is jouw favoriete kleur in de natuur?

Laat een Reactie achter