Tip juli 2021: Lees eens een kinderboek

Lees eens een kinderboekKen je Momo en de tijdspaarders? Een spannende thriller. Het gaat over actuele onderwerpen als macht en tegenmacht en de dramatische effecten van het gebrek aan tijd. Ik kon het maar moeilijk aan de kant kon leggen, echt een geweldig kinderboek.

Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs 

is de titel van het miniboekje dat Katherine Rundell schreef. En ze geeft zelf het antwoord:
“Lees een kinderboek om weer te weten hoe het voelde om naar onmogelijke en misschien niet onmogelijke dingen te verlangen. Ga naar fictie voor kinderen om de wereld met dubbele ogen te zien: die van jezelf en die van het kind dat je was.”

Hoe mooi is dat, naar de wereld kijken met dubbele ogen. Precies dat overkwam mij bij het lezen van Momo en de tijdspaarders kort geleden.

Boeken vol wijsheid

Niet voor niets citeren we graag levenslessen uit kinderboeken. Deze van Pipi Langkous heb je vast weleens gehoord Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Of Het heeft geen zin om terug te gaan naar gisteren, want toen was ik een ander mens uit Alice in Wonderland. En uit De Kleine Prins komt de herkenbare zin Alle volwassenen waren ooit kinderen. Maar niet iedereen weet dat nog.

Mijn favoriete kinderboeken

Oh ja Michael Ende schreef Momo en de tijdspaardersWat zijn jouw lievelingsboeken?

Ben je meer geïnteresseerd in nieuwe klassiekers luister dan naar de Albert Verweij lezing van Bibi Dumont Tak bij Grote Vriendelijke Podcast.

Uit Rundell’s boek ook nog dit citaat van W.H. Auden: Er bestaan goede boeken die alleen voor volwassenen zijn, omdat het begrip ervan menselijke ervaring veronderstelt, maar er bestaan geen goede boeken die alleen voor kinderen zijn.

Laat een Reactie achter