Tip mei 2022: Doe iets wat je leuk vindt

Doe iets wat je al heel lang wilt doen, maar steeds niet aan toekomt. Zo’n sluimerende wens diep van binnen en waar niemand nog van weet.

Nu even niet!

Ja, natuurlijk ben je druk. Er “moet” ook veel. Zoveel dat we de aangename kanten van het leven vergeten. Alles dat niet dringend of noodzakelijk is stellen we uit. Dat is ondergeschikt en zo offer je – misschien wel keer op keer op – wat jij zelf graag wilt.

Waar je blij van wordt

Maak een lijst van alle leuke dingen waar je al jaren over droomt. Stel je in gedachten voor waar je echt blij van wordt. Onderzoek dan wat er nodig is om dat te realiseren. Bedenk wat je daarvoor nodig hebt, wat of wie je daarbij kan helpen en maak een plan.

Kom je zelfs niet op ideeën?

Ik help je voor als je zelfs niets toekomt aan dromen: Dagje naar het strand; zelf kleding maken; naar een klassiek concert van het Residentie Orkest (oude liefde roest niet); parachute springen; wandelen in Schotland; eindelijk je baan opzeggen; starten met een moestuin; een week in een pipowagen; weer gitaarspelen; afspreken met vrienden enz.enz.enz.

Vergeet je niet

Vergeet je niet te leven

dacht ik laatst

de tijd hield stil

een adempauze even

en als je nu eens zonder haast

buiten de tijd om wil

slagbomen neergelaten

dolgedraaide wijzerplaten

onder je door of langs je heen

ze laat voor wat ze zijn en dan

meer lucht en ongen van

het aardse zien

een beetje ruimte worden en misschien

iets meer gericht alleen

Kees Hermes

Het is al weer jaren geleden dat een goede vriendin me de raamposter van Plint met deze tekst van Kees Hermes gaf. De eerste zin kwam binnen en zal ik nooit vergeten.

foto: Denise Husted via Pixabay

Laat een Reactie achter