Tip april 2021: Blijf nog even liggen

Zwanen in rust op het waterZo mooi lagen ze daar samen op het water. Te mooi om aan voorbij te rijden. Ik parkeerde mijn fiets tegen de brugleuning en zocht een goed plekje voor een foto.

Lekker blijven liggen

Maar toen ik wilde klikken tilde de voorste zwaan zijn kop op. Keek rond en dacht vast ik blijf nog even liggen. Want uiterst langzaam legde hij zijn kop weer tussen de veren.

Ken je dat gevoel?

Dat je ’s morgens wakker wordt. Je omdraait en denkt ik blijf nog even liggen? Nog even nagenieten van een ontspannen, rustige nacht. Je weet dat het weg is zodra je opstaat. Dan roepen de verplichtingen weer van werk en zorg voor anderen.

Niks mis mee

Het is niet alleen goed voor je emotioneel welzijn om je in het weekend nog even lekker om te draaien. Je zorgt zelfs goed voor jezelf, zeker als je door de week slaap tekort komt. En dat is als je gemiddeld minder dan 7 uur slaapt per nacht. Ben jij iemand die structureel te weinig slaapt? Dan verhoogt dat het risico te overlijden voor je 65ste. Dus doe als die zwanen en gun jezelf de rust die je nodig hebt.

Laat een Reactie achter