Tip juli 2022: Verveel je voor meer creativiteit

Stel je zit in de trein zonder telefoon. Vergeten, verloren, leeg, bedenk het maar. Er zit niets anders op dan naar buiten te kijken.

Bomen, huizen, stations en mensen schieten voorbij. De rit duurt lang en je verveelt je. Maar na een poosje plopt er zonder dat je ergens aan denkt een herinnering op. Iets van lang geleden of juist een recente gebeurtenis.

Wat is de trigger?

Waar die herinnering vandaan komt? Je hebt geen idee.

Gedachten kunnen getriggerd worden door de omgeving, maar ook onafhankelijk van de omgeving. De beelden die aan je voorbij schieten tijdens de treinreis, hoeven je gedachten niet te prikkelen.

Spontane actie van je brein

De herinnering roept wel beelden op. Beelden die kunnen helpen bij het activeren van je verbeeldingskracht. En precies dat heb je nodig voor meer creativiteit. Want met creativiteit kun je een probleem oplossen. Bijvoorbeeld hoe je de volgende keer voorkomt dat je je mobieltje vergeet 😉

Van verveling tot creativiteit

Wat er precies gebeurt in je hoofd is onduidelijk. Wel is bekend dat je hersenen rust nodig hebben om tot originele gedachten te komen. Er zijn onderzoeken gedaan dat ook een vervelende, eentonige taak kan bijdragen aan je creativiteit.

Dus verveel je maar, droom lekker weg en fantaseer er lustig op los. Voorwaarde is wel dat je je niet laat afleiden, zeker niet door TikTok of Instagram.

foto: Edurne Tx via Unsplash

Laat een Reactie achter