Tip juli 2020: Varieer voor de verrassing

Spelen op en met omgevallen bomenVasthouden aan wat je kent is prettig. Je weet wat je hebt. En wat je krijgt is voorspelbaar. De kans op teleurstelling is klein.

Zekerheid is controle

Wie niet zonder kan heeft een probleem. Want als bekende, vaste patronen worden onderbroken zijn ze van slag. Niets is meer zoals het was.

Dat kan tegenvallen

Stel je maar eens voor. Een gezin gaat elk jaar op vakantie naar Frankrijk. Elk jaar naar dezelfde camping. Alles fijn georganiseerd. Het enige dat verandert is de jongen of het meisje dat leiding geeft aan de kinderactiviteiten.
Door omstandigheden zoeken ze het dit jaar dichter bij huis. Het wordt een camping in de bossen van Drenthe.

Onbekend, onbemind?

Voor de kinderen – en de ouders – was het even wennen. Want er was geen zwembad. Ook werd er niets voor de kinderen georganiseerd. Ze moesten zich zelf vermaken. Het enige dat ze hadden waren een paar omgevallen bomen, zandduinen en wat vennetjes.

De verrassing

Wat denk je? Ze willen volgend jaar weer! Ze hebben genoten allemaal, ook de ouders. Vooral het plezier dat de kinderen hadden in het zelf ontdekken werkte aanstekelijk. En dan de rust en geen uren in de auto met jengelende kinderen achterin.

Variatie voor de broodnodige verrassing

Doe je altijd alles hetzelfde, dan verandert er weinig. Kies je vaker voor de variatie, dan vergroot je de kans op onverwachte ontdekkingen. Soms is daar een pandemie voor nodig.

Ga jij jezelf verrassen met de maandelijkse tip? Schrijf je dan nu en hier in voor de nieuwsbrief

foto: Michael Gaida via Pixabay

Laat een Reactie achter