Tip augustus 2016: Last van uitstelgedrag? Eet een kikker

uitstelgedrag, eet een levende kikkerIk doe het morgen wel. Jawel, morgen. De drukste dag van de week. Want dan pak je klussen op die je al weken voor je uit schuift. Ze wachten op afhandeling, maar er kwam steeds iets tussen.

Morgen dus

Uitstelgedrag, wie herkent het niet? Klussen die gedaan moeten worden, maar waar je op de een of andere manier tegen op ziet. Je stelt het steeds uit.

Uitstelgedrag kost energie

Het drukt op je. Je denkt er regelmatig aan. Niets is meer vermoeiend dan een klus waar je tegen aan hikt.

Je neemt het werk in het weekend maar mee naar huis. Om het maandag ongeopend weer mee terug te nemen. Niet dat je er niet aan hebt gedacht, maar het kwam steeds niet uit. Er waren andere, belangrijker dingen op dat moment.

Eet een levende kikker

De schrijver Mark Twain wist al hoe je uitstelgedrag moest voorkomen. Zijn tip is beroemd geworden: Begin de dag met het eten van een levende kikker en je hebt het zwaarste van die dag gehad. Heb je daar een beetje beeld bij?

De grootste uitdaging

Begin de dag met het doen van dat wat je niet wilt doen maar wat wel gedaan moeten worden. Het geeft je een tevreden gevoel. Prettige bijkomstigheid. Als je elke dag start met de klus waar je het meest tegenop ziet, dan verlies je geen tijd met er aan te denken. En je houdt energie over voor andere zaken.

foto: Christine und Hagen Graf Flickr

1 Reactie

Laat een Reactie achter