Tip maart 2021: Zet je zintuigen open

Het is lente: Zet je zintuigen openHet wordt lente! Zet je zintuigen maar op ontvangen. Zeker in deze maand dat de wereld weer kleur en geur krijgt. En vrolijk fluitende vogels druk zijn met de bouw van hun nesten. Alles bruist van de energie.

De lente raakt je zintuigen

Niet alleen je oren, ogen en neus worden gestimuleerd. Zelfs je huidgevoel wordt dit jaar flink uitgedaagd. In de eerste lenteweek krijgen we naast een fijne portie zon ook nog wat nachtvorst te verduren.

Het zit in de lucht

Gaat het met je energieniveau niet snel genoeg help de natuur dan een handje. Een verse bos narcissen doet wonderen.

Meer invloed op je omgeving

Je kunt meer doen aan de sfeer op je werkplek. Denk maar aan geurende planten in je werkruimte. Kies je voor lavendel of rozemarijn, dan kies je voor ontspanning of voor energie. Volgens onderzoeken werken beide planten cortisol verlagend, dus minder stress.

De werking van citroen is ook bijzonder. Zo is er getest dat mensen minder typefouten maken als de werkruimte naar citroen ruikt. Jasmijn heeft hetzelfde effect alleen wat minder sterk. En met rozengeur werkt je geheugen beter zodat je meer kunt onthouden én je slaapt er goed bij. Maar dat is voor de zomer, daar moeten we nog even op wachten.

Laat nu de lente maar komen, ik heb er zin.

3 Reacties

Laat een Reactie achter