10 energie tips voor drukke dagen

Blijft het malen in je hoofd, kloppen helpt - tips voor drukke dagenVan alles en nog wat te organiseren en af te ronden. Dat betekent voor veel mensen te weinig uren in een dag. Dan is er geen tijd meer voor ontspanning, dan zien we geen kans om ons energieniveau wat op te peppen.

10 flitstips

voor toch snel wat energie

  1. Begin de dag met het drinken van een glas warm water met citroen en gember.
  2. Adem dan een paar keer diep in en langzaam uit. Herhaal het overdag een paar keer, bijvoorbeeld als je ongeduldig staat te wachten bij de kassa van de supermarkt. Voel dan meteen of je adem diep en rustig is.
  3. Doe altijd één ding tegelijk.
  4. Pak een powernap, vooral als je denkt geen tijd te hebben. Na je powernap heb je weer energie voor tien. Een kwartiertje met je benen omhoog is voldoende. Bang om te lang in slaap te vallen? Doe als Picasso. Bij zijn dagelijkse dutje hield hij een lepel losjes in zijn hand. Dreigde hij te ver weg te dromen dan maakte het geluid van de op de grond vallende lepel hem wakker. Een sleutelbos werkt zelfs nog beter, heb ik gemerkt.
  5. Toch maar liever met de voetjes op de vloer? Kijk dan even naar buiten. Alleen al door naar de natuur te kijken verlaagt het stressniveau.
  6. Blijf het maar malen in je hoofd? Stop die gedachtenstroom door snel met je wijsvinger en middelvinger op je slapen te kloppen.
  7. Ga slim om met je dagelijkse portie energie als het aankomt op het maken van keuzes. Heb je dubbele gevoelens over “verplichtingen” bijvoorbeeld rond feestdagen? Twijfel je of je echt wilt wat je in je enthousiasme hebt afgesproken. Stel jezelf dan de vraag hoe graag je het wilt. Is het een mager zeventje, dan wil je het niet echt. Zeg dan eens nee! hoe moeilijk dat ook is.
  8. Maar … dan loop je wel alle kussen mis, en juist dat zoenen werkt weer stress verlagend.
  9. Aan het eind van een drukke dag rustig slapen? Drink dan het laatste uurtje nog een kop warme thee met kruiden als kamille, kaneel, lavendel, vlierbloesem of valeriaan.
  10. Ook een bad of douche met lavendel voor het slapen helpt om de volgende ochtend energiek uit bed te stappen.

foto:123rf

Laat een Reactie achter