Als de droom carrière anders loopt

Als de droom carrière anders looptAls klein kind al was ze gek op dieren. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ze voor een baan koos met beesten. Ze werd trimmer.

Met liefde voor haar vak behandelde ze katten, honden, konijnen. Groot of klein, het maakte niet uit. Ze deed alles en ze deed het graag.
Toen een van haar collega’s uitviel werd niet gezocht naar vervanging. Ze deed het er bij.

Meer en meer

Ze werd gewaardeerd. Tevreden klanten kwamen terug. Niet alleen voor het trimmen ook voor advies over de verzorging en voeding. Ze wist er zo veel van. Ze maakte steeds langere dagen.

Kink in de kabel

Maar na een paar maanden kreeg ze een last van haar armen en schouders. Al snel werden de pijnklachten erger. Ze kreeg problemen bij het werk. De grote honden kon ze haast niet meer aan. Korte tijd later kon ze helemaal niets meer. Nog geen kopje thee van tafel pakken.

Mee leren leven

De fysiotherapeut kon niets meer voor haar doen. En na uitgebreid onderzoek in ’t ziekenhuis kreeg ze het advies om het voortaan maar heel rustig aan te doen. Geen enkele belasting meer.

Verlies en nieuwe  ideeën

Terug naar het werk kon ze niet meer. Dat ze haar baan kwijt was kon ze maar moeilijk verkroppen. Ze miste haar werk en het contact met de klanten. Toch bruiste ze. Creatief als ze was ontstonden nieuwe ideeën. Ze wilde voor zichzelf beginnen, zodat ze zelf haar werktempo kon bepalen.

Verknipt

Ze vertelde over de hondjes die ze tegenkwam, helemaal verkeerd geknipt. Ze zou workshops gaan geven aan hondenbezitters. Dan kon ze hen leren hoe ze hun eigen hond ‘goed’ moesten knippen en verzorgen. Dan konden mensen zelf hun huisdier onderhouden. Haar gedachte daarachter was dat het goedkoper voor klanten was als ze het zelf deden. En het was goed voor de relatie hond en baas.

Keuzes maken

Vol goede moed en met een vracht aan energie ging ze aan de slag. Voortvarend bouwend aan haar eigen bedrijf, bleek de start meer tijd te kosten. De klanten kwamen wel, maar niet genoeg. De reserves raakten op. Noodgedwongen heeft ze nu een baan als verkeersregelaar. Weer moest ze andere keuzes maken, weg van het pad dat ze voor zichzelf had uitgestippeld. 

Laat een Reactie achter