Als de droom carrière anders loopt

Als de droom carrière anders looptAls klein kind al was ze gek op dieren. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ze voor een baan koos met beesten. Ze werd trimmer.

Liefde voor haar vak

Katten, honden, konijnen, groot of klein, het maakte niet uit. Ze deed alles en ze deed het graag.
Toen dan ook een van haar collega’s uitviel, werd er niet gezocht naar vervanging. Ze deed het er gewoon bij.

Meer en meer

Ze werd gewaardeerd. Tevreden klanten kwamen terug. Niet alleen voor het trimmen ook voor advies over de verzorging en voeding. Ze wist er zo veel van. Ze maakte steeds langere dagen.

Kink in de kabel

Maar na een paar maanden kreeg ze een last van haar armen en schouders. Al snel werden de pijnklachten erger. Ze kreeg problemen bij het werk, de grote honden kon ze haast niet meer aan. Kort daarna kon ze zelfs helemaal niets meer. Nog geen kopje thee van tafel tillen.

Mee leren leven

De fysiotherapeut kon niets meer voor haar doen. En na uitgebreid onderzoek in ’t ziekenhuis kreeg ze het advies om het voortaan maar heel rustig aan te doen. Geen enkele belasting meer. Terug naar haar werk zat er niet meer in.

Verlies en nieuwe  ideeën

Haar baan raakte ze kwijt. Ze kon het maar moeilijk verkroppen. Ze miste haar werk en het contact met de klanten. Toch bruiste ze en creatief als ze was, kwamen  er al snel weer ideeën. Ze ging voor zichzelf beginnen.

Verknipt

Ze zei vaak hondjes te zien, die volledig verkeerd geknipt waren. Ze ging workshops geven aan hondenbezitters. Dan kon ze hen leren hoe ze hun eigen hond ‘goed’ moesten knippen en verzorgen. Dan konden mensen zelf hun huisdier onderhouden, want

  • in tijden dat iedereen moet bezuinigen was dat winst;
  • én het was goed voor de relatie tussen hond en baas.

Keuzes maken

Vol goede moed en met een vracht aan energie ging ze aan de slag. Voortvarend bouwend aan haar eigen bedrijf, bleek de start meer tijd te kosten. De klanten kwamen wel, maar niet genoeg. De reserves raakten op. Noodgedwongen heeft ze nu een baan als verkeersregelaar. Weer moest ze andere keuzes maken, weg van het pad dat ze voor zichzelf had uitgestippeld. 

Laat een Reactie achter