Meer zelfvertrouwen in de etalage

Het zelfvertrouwen in de etalageOp een dag kwam ze binnen, een grote, krachtige persoonlijkheid. Ze droeg haar wapperende kleding en grote kettingen met een vanzelfsprekende zelfverzekerdheid. 

Voor het oog dan

Het klikte niet zo op het werk. Collega’s hadden moeite met haar. Ze verweten haar dat ze dominant was.  

Waar sloeg dat op?

Ze begreep er helemaal niets van toen iemand haar vertelde dat ze moeilijk benaderbaar was. En dat mensen zelfs bang voor haar waren. 

Bang, voor haar?

Ze was juist alles behalve zeker van zichzelf.

Er kwam een spiegel aan te pas

Het duurde even voor ze begreep welk effect zij had op haar omgeving. En dat haar uitstraling niet overeenkwam met wie ze was.

Nog maar een doel 

Haar zelfvertrouwen zo versterken, dat de etalage overeenkomt met wat de winkel te bieden heeft

En dat is gelukt!

Het was een lange reis, eerst naar binnen om langzaam terug naar buiten te komen.

Makkelijk was het pad niet. Ze heeft keihard met zichzelf gewerkt.

Voorzichtig. Niet alles tegelijk.

Pijnlijke confrontaties eerst uit de weg gegaan, later weer opgezocht. Deuren geopend die ze ooit hermetisch had gesloten.

Zelf acceptatie

Ze is zich nu bewust van haar echte kracht en kwetsbaarheid. Durft haar kwaliteiten en zwakheden te laten zien. Ze vecht er niet meer tegen, dat heeft ze los gelaten. Ze accepteert zichzelf inclusief haar verleden, want dat is niet te veranderen. 

Een jaar later

Komt ze weer binnen, een krachtige, zelfverzekerde vrouw. Ze vertelt me hoe anders het nu is op het werk.

Respect hoeft ze niet meer af te dwingen met haar positie. Ze doet zich niet langer  “beter” voor doen dan ze is. Dat geeft rust. Rust die ze ook uitstraalt. De binnenkant klopt met de buitenkant.

De grote verandering zit in de acceptatie. Zichzelf neemt zoals ze is. Een mooie sterke, zelfbewuste vrouw die graag laat zien wat ze te bieden heeft. Een vrouw die benaderbaar is.

Deze vrouw had geluk met haar leidinggevende. Hij zag dat het haar ontbrak aan zelfvertrouwen. Hij ging niet mee met de klachten die hij over haar kreeg, maar stimuleerde haar een coach te zoeken.

Laat een Reactie achter