Conflicten op het werk, wat doe je er mee?

Conflicten op het werkConflicten op het werk? Ga ze aan. Ruzie, daar houden we niet zo van. De ander confronteren met gedrag waar wij last van hebben, stellen we uit tot het juiste moment.

Omdat we bang zijn

Direct zijn is een probleem. Omdat je bang bent voor de reacties of ode lieve vrede te bewaren zeg je maar niets meer. Eerder bespreken we onze irritaties met heel, veel anderen. Zodat uiteindelijk iedereen weet wat er aan de hand is, behalve de persoon zelf

Escalatie van een conflict

Een sluimerend conflict gaat zo een eigen leven leiden. Zeker op het werk. De spanning stijgt  en is voelbaar. Het gaat het denken en doen beheersen. Een situatie die normaal niet de moeite is om bij stil te staan is dan de druppel.

Verschillende belangen

Conflicten hebben te maken met gevoelens van onzekerheid, onveiligheid, zelfbescherming en met geld. Wat belangrijk is voor de een, is dat niet voor de ander. Tijdens een conflict  is er veel onbegrip voor belangen van de ander.  Door dat onbegrip lopen de emoties vaak hoog op. Conflicten op het werk gaan over:

  • macht en rivaliteit
  • onduidelijke rollen en verantwoordelijkheden
  • weerstand tegen verandering
  • samenwerking

Het is kostbaar conflicten op het werk

De risico’s van ongecontroleerde ruzie zijn enorm en kan onherstelbare brokken maken. Buiten het feit dat conflicten op het werk veel energie en tijd, nemen de motivatie en de productiviteit af. Verstoorde arbeidsrelaties kosten veel geld. Als je je realiseert dat:

  1. Ruim 15% van werkenden wel eens een conflict heeft met collega’s of leidinggevende.
  2. 70.000 tot 100.000 mensen zich jaarlijks ziek melden vanwege ruzie op het werk.
  3. Leidinggevenden besteden ruim 20% van hun tijd aan conflicten; één hele dag in de week.
  4. Mediation en andere vormen van bemiddeling zijn kostbaar.
  5. Vaak rest alleen nog ontslag.

Of je nu leidinggevende bent of partij in een conflict de conclusie is duidelijk: Voorkom escalatie bespreek irritaties en spanning op tijd.  Ook al doe je het liever niet. Ga een conflict niet uit de weg en voorkom erger.

Laat een Reactie achter