Het geheime knopje van LinkedIn

Het geheime knopje van LinkedInKijk je uit naar een andere baan? Hoeft je baas daar nog even niets van te weten? Gebruik dan het geheime knopje van LinkedIn.

Recruiters van grote bedrijven en uitzendbureaus zien dan waarvoor jij beschikbaar bent en je baas niet.

Vrije tijd, reflectietijd

Er zijn twee momenten in het jaar dat veel mensen van baan willen veranderen. Net na de zomervakantie bijvoorbeeld, of aan het begin van een nieuw jaar.

Eén op de drie werkenden wil op zoek naar iets anders. 81% staat open voor een nieuwe baan liet een LinkedIn directeur de Volkskrant weten.

Beschikbaar voor de arbeidsmarkt

Of je nu actief op zoek bent naar een andere baan. Of passief zicht wilt houden op kansen. Met de nieuwe knop op LinkedIn creëer je meer vrijheid en zichtbaarheid.

Je vindt de knop voor veilig solliciteren op LinkedIn via het icoon Vacatures boven in de zwarte balk op je startpagina en dan onder Carrière-interesses.

Gericht gespot

Gericht omdat je in een extra profiel kunt aangeven voor welk werk je beschikbaar bent. Of je een fulltime of partime baan zoekt of een stage. Je kunt hier ook kwijt vanaf wanneer je beschikbaar bent. Denk aan je opzegtermijn. Er is ruimte om je in maximaal 300 tekens scherp te introduceren.

Wil je dat LinkedIn nog meer vacaturematches zoekt met jouw profiel? Vul dan ook in welke locaties voor jou interessant zijn, wat je ervaringsniveau is en voor welke bedrijfstakken je belangstelling hebt. Met de knop aan het eind activeer je ook dat deel.

Beperkt zichtbaar

Al deze informatie is alleen zichtbaar voor recruiters en grote werkgevers die beschikken over een speciaal betaald abonnement van LinkedIn. Het is dus niet zichtbaar in je standaard profiel.

Geen garantie

Bedrijven en recruiters hebben allemaal een eigen unieke code. Als er overeenkomsten zijn met het bedrijf waar jij werkt of met de recruiter die voor jouw bedrijf werkt, worden jouw gegevens in principe niet getoond. Dus als het goed is ziet je huidige werkgever niets, maar LinkedIn kan dat niet garanderen.

Drie maanden

Je profiel onder de geheime knop staat maximaal 90 dagen open. Daarna kun je kiezen of je het ‘geheime knopje’ weer op aan zet.

foto: 123.rf

1 Reactie

Laat een Reactie achter