Hoe een hinkelbaan lijn in je leven brengt

Een eindeloze hinkelbaan met dank aan de buurmeisjesGeen idee waar het vandaan kwam. Het was tijdens de schrijftraining Luisteren naar je pen bij Corrie Gramser. Ineens stond het op papier

Een hinkelbaan is als het leven.
Je hopt van plek naar plek.
Telkens is de wereld anders
en heb je weer een stap gezet.

Net als in een hinkelspel hop je in het leven van plek naar plek. Soms sta je stabiel, op twee benen. Een andere keer wiebelig balancerend op één.
Je twijfelt, staat stil, kijkt eens achterom. Waar begon het ook al weer?

Waar ben je naar onderweg?

Koers houden of keuzes maken

Het eind van de hinkelbaan zie je niet. De worp van een steentje brengt je verder, een klein stapje of een grote sprong.

Stoppen, afscheid nemen of doorgaan

Elke nieuwe fase is een stap in je ontwikkeling, een transitie. Een verandering die vraagt om aanpassing, flexibiliteit en keuzes maken.

Chaos in je hoofd

De consequenties zijn soms groot. Je onzichtbare worsteling speelt zich in jouw hoofd af. Je wilt iedereen sparen, niemand kwetsen. Het kost je giga veel energie.

Verwachtingen

En dan nog loopt het anders dan verwacht. Wie verwacht wat? Zijn het wel jouw verwachtingen? Of meer die van anderen, die van je ouders, werkgever, leraren, partner, vrienden of kinderen? 

Wat verwacht jij eigenlijk zelf?

Hoeveel bevestiging heb je nodig?

Is het zoeken naar je antwoord? Schrijf dan eens je levensverhaal. Het helpt je ontdekken wat voor jou belangrijk is. In je eigen leven, in je leven met anderen en in je loopbaan.

Rayuela: een hinkelspelAchteraf riep die zin Een hinkelbaan is als het leven herinnering bij mij op aan het boek Rayuela: een hinkelspel van de Argentijnse schrijver, Julio Cortázar .

Je kunt het chronologisch van A tot Z lezen en dan ‘zonder gewetensbezwaren’ zoals hij zegt stoppen met hoofdstuk 56. De hoofdstukken 57 tot 155 blijven dan ongelezen.

Of je begint bij hoofdstuk 73 en hopt dan volgens de lijst die je hiernaast ziet door het boek. Die aanwijzingen helpen om de weg niet kwijt te raken. Gebeurt dat toch dan hoort dat bij het spel. Een niet echt makkelijk leesbaar hinkelspel, net als …

Laat een Reactie achter