Netwerken en schuldgevoel

Moet ze zich schuldig voelen?Een reorganisatie kostte haar de baan. Sinds een paar maanden is ze op zoek naar nieuw werk.

Ze had jaren een slapend account. Nu heeft ze in korte tijd haar weg gevonden op LinkedIn en Twitter.

Netwerken

Tips en trucs die ze krijgt van haar loopbaanbegeleider en tijdens workshops volgt ze op. Zo is ze vanaf het begin volop aan het netwerken.

Regelmatig heeft ze een koffie date of gaat ze met iemand lekker lunchen.

Vol energie

Ze volgt een opleiding om haar professionele kennis op peil te houden. Leert veel nieuwe mensen kennen. Komt op plekken waar ze nog nooit is geweest. En ze vindt het fantastisch. En precies dat schijnt niet helemaal te kloppen.

Schuldgevoel

Ze hoort zich rottig te voelen. Ze moet zich zorgen maken over haar financiële situatie. Oud collega’s verbazen zich, verwachtten het zwarte gat. Ze vraagt zich af of ze zich schuldig moet voelen.

Schuldgevoel is een gevoel van tekort schieten. Niet doen wat er volgens externe of de interne normen en waarden wordt verwacht. De Kritische Ouder stimuleert, het Aangepast Kind reageert. Schuldgevoelens kunnen dwingend zijn en zelfs chanteren.

Onder de mensen

Maar zo is het helemaal niet. Ze vindt het juist heerlijk om onder de mensen te komen. Verhalen en ervaringen te delen. Sterker nog, ze geniet meer van het leven dan ze in jaren heeft gedaan. Het geeft haar energie. En wie weet treft ze hier wel die gouden tip voor die ene leuke baan.

Sollicitatieverplichtingen en meer

Haar CV is op orde. Dagelijks speurt ze het web en andere bronnen af naar vacatures die wel en niet bij haar profiel passen. Ze belt potentiële werkgevers en doet regelmatig een sollicitatie. En komt er een afwijzing dan maakt ze een stevige boswandeling of schrijft ze het van zich af en

Laat een Reactie achter