10 gouden tips om je rust te bewaken

10 gouden tips om rust te bewakenHeb jij ook nog zo veel todo’s lijstjes?

En wanneer moet het allemaal klaar?

Gaat het lukken?

Of loopt het je al om?

Wil je meer controle?

Neem afstand

Mijn gouden tips helpen je een handje.

Jouw voordeel?

Ontspannen, vol energie en met aandacht verder.

Bewust zelf je rust bewaken:

 1. Stop geen tijd in ruis. Het leidt alleen maar af van wat je werkelijk wilt doen.
 2. Ontspan regelmatig 
  • zelfs een minuut bewust ademhalen geeft al rust
  • kijk af en toe eens naar buiten, naar de lucht en de wolken
  • luisteren naar het geluid van kabbelend water kalmeert. Jammer dat de meeste dat niet in de buurt hebben; misschien een idee voor in kantoortuinen.

 3. Leg een warm kussentje om je gespannen nek en schouders. 
 4. Denk als je ’s avonds uitgeteld op de bank zit eens aan een warm voetenbadje. En masseer daarna uitgebreid je voeten met een lekkere voetencreme. Het werkt uiterst ontspannend. 
 5. Ga bij daglicht dagelijks 20 minuten naar buiten. Die lunchwandeling is fijn voor je bioritme en goed voor je slaap. 
 6. En nu ik het toch over slapen heb, neem ‘s avonds een weldadig warm bad of douche met een rustgevende geurtje bijvoorbeeld lavendel. 
 7. Zoen en lach zo vaak je kan, het ontspant en geeft energie.
 8. Eet en drink gezond en met aandacht. Ga er even voor zitten.
 9. Van yoga en meditatie is bekend dat het een positieve uitwerking op de hersenen heeft. Na 8 weken al blijkt er zelfs meer grijze stof in de hersenen te zijn aangemaakt. Informatie opnemen en onthouden gaat dan makkelijker. 
  • Dagelijks 10 minuten mindfulness levert hetzelfde voordeel. Hoe drukker je bent hoe meer je brein en je lijf behoefte heeft aan die ontspanning.
  • Om het op een makkelijke manier uit te proberen kan ik je de Headspace app aanbevelen. Gedurende 10 dagen bieden ze je op een prettige manier de mogelijkheid om dagelijks begeleid te mediteren.

10. Knoop in je zakdoek

Bovenstaande tips zijn allemaal makkelijk. Het enige is dat je er aan denkt het ook regelmatig te doen. Om jezelf te herinneren aan de ‘bewuste’ ademhaling werkt een reminder als de ouderwetse knoop in je zakdoek. Bedenk zelf iets wat jou triggert om pas op de plaats te maken en bewust afstand te nemen van de hectiek van het moment.

2 Reacties

 • Allemaal prima tips. Maar wat moet je doen als je continu iets wordt gevraagd? Je meerdere keren achter elkaar wordt gebeld? Om de haverklap iemand op je raam klopt? Je weer belt? En men je nee nu even niet, niet accepteert?

  • Oei dat klinkt alsof je een tikkeltje overvraagd wordt. Alleen jijzelf kan je grenzen aangeven. Een beetje flauw, maar genoeg is genoeg.
   Wat denk je van een coachtraject Marjolijn 😉
   je mag me altijd bellen

Laat een Reactie achter