16 supertips voor snel timemanagement

snelle acties voor meer controle over je tijd - timemanagementWaar blijft de tijd? Weer een dag druk geweest maar je weet niet meer waarmee. Dan is het tijd voor timemanagement.

Geen tijd voor?

Kijk dan toch even snel door deze tips er zit vast iets voor je bij. Prik er een of twee en probeer ze meteen uit.

 1. Pauzeer wat vaker. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, gecontroleerd pauzeren geeft structuur aan je werkdag.
 2. Begin elke werkdag met een planning. Maak een lijstje met de drie belangrijkste zaken die vandaag gedaan moeten worden. Bepaal de volgorde en maak het eerste af voor je aan de volgende begint.
 3. Plan je concentratiegevoelige werkzaamheden op momenten dat het rustig is. Op kantoor is dat vaak de woensdag en de vrijdag.
 4. Begin je dag altijd met een opgeruimde werkplek.
 5. Stop met uitstellen.
 6. Laat geen losse eindjes liggen voor later. Mailtjes die niet meer tijd vragen dan 2 à 3 minuten handel je direct af. Oh ja en laat het openen van je mailbox even wachten, eerst je eigen planning (tip 2) bepalen.
 7. Werk alleen op de voor werk bestemde tijd en de daarvoor bestemde werkplek. Werk je vanuit huis ga dan niet even op de bank zitten met je laptop op schoot en een half oog op de tv. Dat werkt niet. Het kost je alleen maar tijd en geeft het gevoel dat je altijd met je werk bezig bent.
 8. Schakel alles uit dat je afleidt.
 9. Doe dat wat de meeste aandacht vraagt op je piekmoment. Ben jij ’s morgens vroeg op je best, maak daar dan gebruik van. Kun jij je beter concentreren aan het eind van de dag, dan is dat jou.
 10. Gebruik een wekker voor structuur. Werk steeds in voor jou prettige blokken van minimaal 20 en maximaal 45 minuten, neem daarna een micropauze.
 11. Kom in beweging als je creativiteit nodig hebt voor een briljant idee of een nieuwe plan.
 12. Drink in plaats van koffie of thee regelmatig een glas water.
 13. Neem af en toe een powernap het helpt om snel uit de middagdip te komen.
 14. Bewaak je tijd en energie om te doen wat nodig is. Zeg op tijd nee. Ook al is de klus nog zo leuk. Of al vind je het moeilijk om iemand teleur te stellen. Verzet je tegen de verleiding om alles te willen doen.
 15. Concentratie en timemanagement ze zitten elkaar nogal eens in de weg zeker in een kantoortuin. Zoek als je het echt even nodig hebt een rustig hoekje.
 16. Wachten op vrije tijd heeft geen zin, plan het zelf.
Voel je vrij de lijst aan te vullen als je ervaring hebt met tips die werken.

foto: 123.rf

Laat een Reactie achter