Tip september 2020: Luister een podcast

Onze sociale contacten zijn beperkt tot een minimum. Ontwikkelingen rondom het virus en andere berichten overladen ons met negatief nieuws.

Daardoor zijn we flink op onszelf teruggeworpen. Als dat wat veel wordt, heb je weleens behoefte aan een ander geluid. Op dat soort momenten kan een podcast uitkomst bieden.

Zoek afleiding

Je vindt ze over elk willekeurig onderwerp. Interessante, grappige, originele, creatieve, positieve. Je hebt het voor ’t kiezen.

Altijd en overal

Het fijne van podcasts is dat je er op verschillende momenten naar kunt luisteren. Als je alleen bent of onderweg. Maar ook als je niet kunt slapen. Heb je er een paar gedownload, dan kan je mobiel op vliegtuigstand. Val je in slaap – wat toch de bedoeling is – dan luister je later nog een keer.

Enkele van mijn favorieten

  • De Amerika podcast gepresenteerd door Bernard Hammelburg en Jan Postma, beiden proberen zo objectief mogelijk verslag te doen van de ontwikkelingen in Amerika. Niet echt om te ontspannen, wel interessant.
  • Radio Headspace helpt je ontspannen.
  • Wat schaft de podcast is een lekkere podcast. Ik heb vooral gesmuld van de aflevering met banketbakker Cees Holtkamp. Smakelijke verhalen gelardeerd met historische, Amsterdamse anekdotes.
  • In Een Podcast over Media praten Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfaut over ontwikkelingen in media en technologie. Ze nemen die thema’s ruim zoals oa blijkt uit het onderwerp financiële onafhankelijkheid waar de link naar verwijst.
  • Bijna vergeet ik De grote vriendelijke podcast te noemen.Waar Jaap Friso en Bas Maliepaard enthousiast kinderboeken bespreken en schrijvers en illustratoren interviewen. Indrukwekkend vond ik het dubbele interview met Tonke Dragt. Ook het gesprek met Thé Tjong-Khing was bijzonder.

Heb jij nog leuke tips? Kom maar op!

Wil jij ook geen tip van de maand meer missen? Schrijf je hier dan in voor de nieuwsbrief.

foto: Tumisu via Pixabay

1 Reactie

Laat een Reactie achter