Tip november 2020: Leg eens een puzzel

Legpuzzels, ze zijn niet aan te slepen. Speelgoedwinkels moeten steeds vaker nee verkopen. En kringloopwinkels zijn door hun voorraden heen. Het ouderwetse tijdverdrijf, de eerste verscheen in de 18e eeuw, blijkt weer populair.

Grappig toch dat allerlei bezigheden van vroeger weer opgepakt worden. Ook naaimachine-reparatiewinkels draaien als een tierelier. Niet zo vreemd nu mensen gedwongen veel tijd thuis doorbrengen. De zolders zijn inmiddels opgeruimd en de huizen spic & span. Dus er is tijd over. Veel tijd en als je niet uitkijkt sla je aan het piekeren.

Puzzelen ontspant

En dat is prettig in deze hectische tijden. Puzzels zijn er in alle vormen en maten. Van hout en karton tot van plat tot driedimensionaal. Van 2 grote stukken voor de allerjongste puzzelaars. Tot bijna 50.000 voor de enkele echte fanatiekeling. En natuurlijk zijn er heel veel puzzelapps.

December komt eraan

Mocht je nu nadenken over een cadeau voor iemand dan is een puzzel dus geen gek idee. Maar wat doe je als die puzzels uitverkocht zijn? Simpel, dan laat je een fotopuzzel maken (geen aandelen, voor aankopen via Bol.com krijg ik wel wat). Je kunt het net zo persoonlijk maken als je wilt. En met een beetje geluk heb je hem nog op tijd in huis.

Als je geen tip van de maand meer wilt missen, schrijf je je hier in voor de nieuwsbrief.

foto: CavanOR via Pixabay

Laat een Reactie achter