Tip november 2020: Leg eens een puzzel

Legpuzzels, ze zijn niet aan te slepen. Speelgoedwinkels moeten steeds vaker nee verkopen. En kringloopwinkels zijn door de voorraden heen. Het ouderwetse tijdverdrijf, de eerste verscheen in de 18e eeuw, is weer populair.

Grappig toch dat allerlei bezigheden van vroeger weer opgepakt worden. Ook naaimachine-reparatiewinkels draaien als een tierelier. Logisch gevolg  nu we gedwongen zijn veel tijd thuis doorbrengen.

Tijd over

Zolders zijn opgeruimd, de huizen spic & span. Veel tijd over dus, voor je het weet zit je te piekeren. Dan is puzzelen een uitkomst. Het houdt je hersenen actief, het ontspant en draagt bij je geluksgevoel. Ook is het leuk om samen te doen. Prettige voordelen in deze rare tijden.
Puzzels  zijn er in alle vormen en maten. Van hout en karton en van plat tot driedimensionaal. Van 2 grote stukken voor de allerkleinsten, tot wel 50.000 stukjes voor de fanatiekelingen. En natuurlijk zijn er heel veel puzzelapps.

December komt eraan

Dus denk je nog na over een cadeau voor iemand? Dan is een puzzel geen gek idee. Maar wat doe je als ze zijn uitverkocht? Simpel, dan laat je zelf een fotopuzzel maken. Je kunt het net zo persoonlijk maken als je wilt. En met een beetje geluk heb je hem nog op tijd in huis.(Nee ik heb geen aandelen, voor je aankoop via Bol.com krijg ik wel wat).

Als je geen tip van de maand meer wilt missen, schrijf je je hier in voor de nieuwsbrief.

foto: CavanOR via Pixabay

Laat een Reactie achter