Tip maart 2017: Sta stil bij de lente

Tip maart 2017 Stilstaan bij de lente - veld vol krokussenDe laatste week beginnen de dagen steeds vroeger. Dat komt door de merels. Die zingen er ’s morgens vroeg weer zo lustig op los dat ik niet kan blijven liggen. Of het moet zijn om naar ze te luisteren.

Vertraag de tijd

Zet je zintuigen op ontvangen. Sta eens stil bij de geluiden en de kleuren van de nieuwe lente. Het groei en bloei seizoen is echt begonnen. Het gaat nu snel. Alles komt in beweging. Nu is het tijd om daar van te genieten.

Nog een paar van die regenachtige dagen als gisteren en dat prachtige paarse krokusveld is verlept. Dan is al het fraais weer voorbij en moet je een heel jaar wachten.

Neem wat tijd

Ook voor jezelf. En dan bedoel ik tijd voor alledaagse dingen van tandenpoetsen tot ademhalen. Doe het slooooow, zoals de mannen in mijn favoriete kookprogramma The Hairy Bikers altijd zeggen. Niet even snel zodat je nog even iets anders kan doen, alleen ietsje langzamer dan je gewoon bent. Als vanzelf doe je het dan met aandacht.

Zet je zintuigen aan

Laat je verleiden door andere geuren, kleuren, smaken en klanken, in plaats van even snel je vaste rondje door de supermarkt. Breng je automatische piloot in verwarring door je zintuigen te activeren. Zelfs een ander wasmiddel doet al wonderen.

Geen tip van de maand meer missen? Schrijf je dan nu in op de Coachy nieuwsbrief.

2 Reacties

Laat een Reactie achter