Tip juni 2020: Hou je ogen fit

Tip juni 2020: Hou je ogen fitVermoeide ogen krijg je van lang naar een beeldscherm turen. Het zijn zware tijden voor de ogen. Stond de grens tussen werk en privé al onder druk, nu we massaal thuiswerken vervaagt die grens helemaal.

Meer nog dan voor corona zitten we achter de pc. Geen praatje met collega bij het koffieapparaat, maar voor de pc. En zelfs vergaderingen en overleggen vinden plaats voor het beeldscherm. Een flinke uitdaging voor je ogen dus.

Hou je ogen gezond

Geef ze een computerpauze. Ze hebben het –net als jij trouwens– hard nodig. Maar ook actief wat rekken en strekken kan geen kwaad. Doe daarom ook af en toe een oefening.

4 Oogoefeningen

Laat ze lekker draaien

Helemaal naar rechts en naar links en van boven naar beneden.

Houd ze vochtig

Knipper een paar keer met je ogen. Pauzeer even met je ogen dicht en herhaal het dan nog eens.

Doe de 20/20/20

Na elke 20 minuten kijken naar een scherm. Kijk van je scherm naar je handen die je op 20 cm afstand houdt. Dan richt je naar iets op een afstand van 2 meter en daarna op iets in de verte, 20 meter en nog verder als het kan. Herhaal dat 20 keer, grapje.

Yoga voor het oog

Ga ontspannen zitten, maak je handen als ze koud zijn een beetje warm, maak er een kommetje van en leg ze over je ogen. Blijf rustig ademend zo een poosje in het donker zitten.

TIP: Vitamine A

En eet af en toe eens een rauwe wortel, je ogen zijn er gek op.

Geen tip van de maand meer missen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

foto: Timur Romanov via Unsplash

Laat een Reactie achter