Tip juni 2019: Eet eens wat meer aardbeien

Aardbeien zijn gezond Het spijt me voor je als je niet van aardbeien houdt. Bestaan er eigenlijk mensen die niet van aardbeien houden? Ik kan het me niet voorstellen.

Zomerkoninkjes

Als moestuinier kan ik je vertellen dat het een geweldig aardbeienjaar is. Teveel was om zo op te eten. Kilo’s liggen al ingevroren. Nog nooit had ik zoveel aardbeien. En ik heb de tuin nu al zo’n 7 jaar.

Aardbeien zijn gezond

Nu ik zo’n beetje omkom in de aardbeien, heb ik maar eens opgezocht waar ze zoal goed voor zijn. De lijst is zo indrukwekkend dat ik in deze tip graag wat met je deel.

  • Nu is het de tijd om aardbeien te eten.
  • De bulk aan aardbeien is maar kort, toch is het een van de vijf meest gegeten fruitsoorten.
  • Ze prikkelen je zintuigen. Een rijpe aardbei ruik je op afstand.
  • De aarbei is gezond en staat in de Schijf van Vijf. Het begint al met een hoog gehalte aan vitamine C. Goed voor je weerstand en het opnemen van ijzer. Volgens het voedingscentrum is alleen bij de kiwi het vit. C gehalte hoger. Verder bevat het foliumzuur (vitamine B11). Een tekort kan oorzaak zijn van vermoeidheid of darmstoornissen.
  • Rijpe aardbeien zijn lekker zoet, maar bevatten toch weinig calorieën. Gunstig als je nog wat kilootjes kwijt wilt voor de vakantie. Ook omdat de voedingswaarde hoog is en je dus niet snel een hongergevoel krijgt.
  • En dan melden verschillende bronnen nog dat de rode kleurstof in aardbeien het kortetermijngeheugen verbetert.
Wil je geen tip van de maand meer missen? Schrijf je hier dan in voor de nieuwsbrief.

Laat een Reactie achter