Tip juni 2015: Meer tijd voor mindfulness

Tip van de maand juni Meer tijd voor mindfulnessDacht je het opgenomen te hebben in je dagritme. Komt er iets tussen en is het weer uit je systeem. Je wilt wel, maar het komt er steeds niet van. En natuurlijk heb je geen zin om er vroeger voor op te staan.

Maak het makkelijk

Het hoeft helemaal niet zo moeilijk. Ik heb een manier die je geen extra tijd kost en je toch je dagelijkse portie mindfulness oplevert. Het is super simpel.

Doe de dingen die je doet bewust.

 

Zet je zintuigen in

Je hebt ze altijd bij je. Ruik, proef, voel, kijk, hoor – alles doet mee.

Dagelijkse routine

Pas mindfulness toe op je dagelijkse routines. 

Sta je onder de douche, voel dan hoe het water op je neerkomt. Volg de loop van een druppel over je lijf. Ruik de geuren van shampoo en zeep.

Achteloos eten in je mond stoppen terwijl je de krant leest of aan de pc zit, voedt je.  Doe je het bewust en geef je het eten aandacht met al je zintuigen, dan doet het meer.

Een leuk proefje dat vaak wordt gedaan om mindfulness voor het eerst te ervaren is met ogen dicht één rozijn te eten.

Ook het laatste stukje lopen voordat je op je werk binnen komt leent zich er uitstekend voor. Luister naar wat je hoort, rijdende auto’s, een fluitende merel; misschien ruik je bloemen of uitlaatgassen. Heb ook nog wat aandacht voor jezelf. Hoe loop je daar nu? Voel je je prettig of ben je onrustig. Waar voel je dat? En glijden je gedachten zonder dat je daar stil bij staat weer naar de dingen van de dag dan is dat prima.

Laat een Reactie achter