Tip juli 2019: Doe eens een braindump

Een brain dump voor ruimte in het breinZomervakantie, scholen sluiten, vakanties zijn begonnen. Hectische tijden zeker voor ouders met kinderen. Want alles is anders en er moet veel. Heel veel.

Uitjes regelen, afspraken maken, de planning organiseren, koffers en rugzakken pakken voor vakantie of logeerpartijen.

De chaos in je hoofd is compleet als je ’s avonds uitgeteld op de bank ploft.

Tijd voor een braindump

Wat dan helpt is de braindump of brain dump. Want als je niet uitkijkt vergeet je de helft.
Je brein is om helder te denken en geen opslagplaats om van alles en nog wat te onthouden. Zonde van de ruimte en je energie.

Gooi het eruit!

Alles, maar dan ook alles wat er in je hoofd zit.
Schrijf het allemaal op. Alles dat gedaan moet worden. Kijk als je wilt zes weken vooruit of tot de kerst als je daar nu al gedachten over hebt.
Je brengt als het ware je interne geheugen over naar een externe schrijf, een notitieblok.

Laat het plakken

Natuurlijk je telefoon werkt ook. Toch blijkt dat je door met pen en papier te werken een ander deel van je brein activeert. Je slaat dat wat je moet doen al schrijvend kennelijk beter op dan dat je het digitaal verwerkt.

Zelfzorg

Nadat je alles hebt opgeschreven kun je prioriteiten aangeven als je daar behoefte aan hebt. Voor sommigen is de braindump al zo’n opluchting, dat het uitschrijven op zich al ruimte geeft. Anderen kiezen voor het maken van overzichtelijke lijsten of markeren de teksten met verschillende kleuren.

Wat je voorkeur ook heeft doe dat wat voor jou het prettigst is. Daarom wijs ik je ook nog op de verschillende Brain dump apps die in omloop zijn.

Wil je geen tip van de maand meer missen? Schrijf je hier dan in voor de nieuwsbrief.

foto: Gerd Altmann via Pixabay

Laat een Reactie achter