Publiceert UWV ongecensureerd?

Publiceert UWV ongecensureerd?

UWV vestiging Almere

Het Werkblad is een uitgave van het UWV. Het biedt informatie en tips voor werk zoeken en vinden.

Op de site staan allerlei artikelen over werk zoeken, solliciteren en kansen vergroten.

Werkzoekenden die willen bloggen kunnen zich bij de redactie melden. Een mogelijkheid waar ook de 60 jarige Rob Ros goed gebruik van heeft gemaakt in een dubbelblog.

Baankansen vergroten?

Altijd op zoek naar nieuws over baankansen werd ik getriggerd door de tweet (onderaan de pagina) van het UWV.

Ook was ik wel nieuwsgierig naar wat baanzoekers vaak schijnen te vergeten.

Ik klikte dus door en kwam terecht op het blog 3 manieren om je baankansen te vergroten.
Volgens de inleiding geeft de schrijver tips aan mensen die al wat langer naar werk zoeken om positief te blijven en hun baankansen te vergroten.
Na enkele opbeurende woorden over de moed niet verliezen en vertrouwen houden op de perfecte match, komt tip 1:

Doe een CV check!

Een open deur, voor iedereen die zijn baan ongewild is kwijtgeraakt. Zeker als dat al wat langer geleden is.

Talloze vrienden -al dan niet met ervaring in het werk zoeken- en professionele adviseurs -al dan niet- van het UWV zijn hem voorgegaan.

Ach die argeloze werkzoekende

Zijn tip 2: solliciteer alleen op banen die je echt wilt. Zijn advies is je te beheersen. Alleen te solliciteren op vacatures die je aanspreken. Juist niet toe te geven aan de neiging zo veel mogelijk brieven te versturen, omdat je dan de focus verliest.

Kennelijk weet hij niet dat je als werkzoekende met een uitkering verplicht 4 keer per 4 weken moet solliciteren. En dat UWV daar scherp op controleert. En dat er sancties opstaan als je dat niet doet.

Veel mensen die langer zonder werk zijn dromen allang niet meer van die ideale baan. Werk is belangrijker.

Tot slot tip 3 blijf positief

Een klant van mij kreeg laatst van een werkgever de vraag hoe het hem lukte zo positief en enthousiast te blijven, terwijl hij al ruim een jaar thuis zat?
Ja, hij had inmiddels geleerd zich op te peppen. En hij wist dat hij zijn stralende gezicht op moest zetten. Voor de bühne lukte hem dat gelukkig nog steeds. Nog drie jaar volhouden.

Geraakt

Het mag duidelijk zijn dat dit stuk mij raakt. Enerzijds omdat UWV het klakkeloos plaatst. Geen enkele aanvulling of correctie op de tip alleen te solliciteren op vacatures die echt aanspreken. Of het moet de vraag in de tweet zijn In 3 stappen je baankansen vergroten?
Anderzijds stoort het me dat de schrijver ondertussen flink promotie maakt (maar liefst twee linkjes) voor een bedrijf waar hij kennelijk zelf goede banden mee heeft.

Wil je reageren op dit blog? Dat kan dat hier. 

3 Reacties

Laat een Reactie achter