Yahoo! schaft thuiswerken af

Yahoo! schaft thuiswerken afDat Yahoo het thuiswerken afschaft is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk nieuws. Ex-Googler Marissa Mayer, sinds vorig jaar de hoogste baas van Yahoo, verbaasde zich over de vele thuiswerkers. Onder het mom dat snelheid, kwaliteit en innovatie te wensen overlaten, is er geen ruimte meer voor die flexibele arbeidsvoorwaarde.

Fysiek op het werk

Vanaf juni worden alle medewerkers geacht 100% fysiek op het werk aanwezig te zijn. Dit staat in een vertrouwelijk memo dat circuleert op internet. Woedende medewerkers lekten het. Ze voelen zich schandalig behandeld en binnengehaald met valse beloften.

Kwaad bloed

Vooral de zin dat er geen enkele ruimte is voor incidentele verzachtende omstandigheden, zet kwaad bloed. Het is zonder uitzondering meegaan of stoppen. De ingreep betreft honderden medewerkers. Onder wie medewerkers van de klantenservice die volledig vanuit huis werken en vaak zelfs niet in de buurt van een Yahoo vestiging wonen.

Eén Yahoo! allemaal samen

Het bericht veroorzaakt nogal wat commotie binnen en buiten Yahoo. De regeling gaat dan ook in tegen de thuiswerk trend. Als verklaring liet Yahoo aan The New York Times weten dat dit een interne aangelegenheid betreft en dat ‘Dit gaat over wat op dit moment goed is voor Yahoo‘. Of zoals het in ’t uitgelekte memo staat ‘We moeten één Yahoo! vormen en dat begint met fysiek bij elkaar zijn‘.

vertrouwelijk memo Yahoo

Is dit een begin, komt er zo een eind aan De vrijheid van Het Nieuwe Werken?

Laat een Reactie achter