Waarom doen ze niet wat ik vraag?

Leidinggevenden vragen zich nogal eens wanhopig af waarom medewerkers niet gewoon doen wat van ze gevraagd wordt. De makkelijkste conclusie is: ze zijn lui.

Frustraties

Als dit soort frustraties je niet vreemd zijn, draai het dan eens om. Heb je er wel eens bij stil gestaan welk effect jouw gedrag heeft op de mensen aan wie je leiding geeft? Verdiep je eens in de beleving van medewerker.

Doorgaans zijn mensen er niet op uit om dwars te liggen. Ook leveren ze niet expres een slecht resultaat af. Mensen zijn niet onwillig of lui en het ontbreekt ze ook niet aan commitment. Wat is het dan wel?

Verschillende belangen

Sowieso zijn er verschillen in de belangen.

Jij als leidinggevende hebt andere verantwoordelijkheden en daarom ook andere belangen dan je medewerkers.

Verschillende brillen

Iedereen kijkt vanuit zijn eigen perspectief.

  • de leidinggevende heeft oog voor het geheel
  • het zicht van de medewerker is vaak beperkt tot zijn rol op de afdeling of nog kleiner tot de eigen taak.

Bouw je de muur of ben je de architect

Aandacht voor dat wat medewerkers ‘weten’ en nodig hebben aan informatie is een voorwaarde om begrip te krijgen voor de achtergrond van een opdracht of verzoek.

Vertrouw op aanwezige kennis en ervaring

Regels worden vaak niet bedacht op de plek waar er mee gewerkt wordt. Dat vraagt om moeilijkheden, zeker als het in de praktijk niet werkt.

Feedback

Ook komt het voor dat medewerkers oprecht denken dat ’t allemaal lekker gaat, terwijl de leidinggevende daar anders over denkt. Ze horen niet wat er wel en wat nog niet goed gaat omdat concrete feedback ontbreekt.

Onduidelijke boodschappen

Of dubbele boodschappen leiden tot problemen bij de uitvoering en het nakomen van afspraken. Zo kan het gebeuren dat een medewerker een nieuwe opdracht heeft aangenomen. Pas later komt hij er achter dat hij niet precies weet wat de bedoeling is.  Het voor de hand liggende advies ‘vraag het dan even’ is makkelijk gezegd. De meeste mensen zijn bang om fouten te maken en willen zeker niet voor dom uitgemaakt worden.

Laat een Reactie achter