10 tips voor de managers van morgen

De weg naar succesvol leiderschap

De goeroe methode

De Goeroe-methode

Lees dit boek en je weet wat de meest toonaangevende zakelijke, creatieve denkers van nu zeggen over leiderschap, strategie en leuker werken.

Verhaal per dag

Dertien mooie, menselijke portretten van de hand van Rick Nieman. Als je er elke dag een leest heb je over twee weken een inspirerend boek gelezen. En je weet wat er speelt op het gebied van leidinggeven. Het kan sneller als je alleen de conclusies leest.

Mijn 10 mooiste tips

 1. Zoek uit wat je leuk vindt en doe dat. En dan gaat hij verder, want wie met passie werkt is succesvol. Tom Peters van het boek In search of Excellence
 2. Goede leiders weten wanneer het tijd is om te gaan. John Kotter schreef Onze ijsberg smelt! Succesvol veranderen in moeilijke omstandigheden.
 3. C.K. Prahalad, managementgoeroe bekend van de sociale transformatie voor de allerarmste mensen in India. Hij geeft twee mooie tips. Gebruik de kracht van anderen, co-creëer en doe dingen die je nog niet kunt. 
 4. Blijf jezelf en daar komt ie weer doe wat je leuk vindt; wees rebels én weet waar je goed in bent en waarin niet. Stelios, oprichter van easyJet, easyCruise en alle andere easy- bedrijven.
 5. Geluk is geen doel op zich maar ligt besloten in de reis naar het doel. Manfred Kets de Vries bekend managementdenker, econoom en psychoanalyticus
 6. Durf je te vervelen dat is nodig om creatief te zijn. John Cleese, acteur en hij maakte oa instructiefilms waarin hij medewerkers in organisaties humoristisch confronteert met eigen gedrag.
 7. De weg naar geluk is met jezelf in contact te komen door je masker af te doen, je bewust worden van je bewustzijn. Deepak Chopra, spiritueel denker.
 8. Vertrouw op je eigen oordeel. Jim Rogers, financieel commentator en internationaal investeerder.
 9. Blijf altijd in jezelf geloven. Mark Mobius, beheerder investeringsfondsen.
 10. Verbeter de wereld begin bij jezelf; leef, heb lief, leer en laat iets na. Stephen Covey is vooral bekend geworden van zijn boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.
Ligt het aan mij dat de tips allemaal raken aan leven van het leven? En zijn de verschillen met leiderschap en strategie misschien helemaal niet zo groot?

2 Reacties

 • Het lijkt me zeer interessant. Ik bedoel zijn het tips die beklijven en werkbaar zijn? Ik heb het boekje besteld en ik laat je weten wat ik er van vind. Groetjes

Laat een Reactie achter