In de promotieval gestapt

succesvol stijgen, diep vallenHet was haar eerste baan. Eigenlijk wist ze nog niet wat ze wilde worden. Voorlopig zat ze goed. Ze verdiende haar eigen boterham en had het naar haar zin.

Alles dik in orde

Ze lag goed bij haar leidinggevende. Kreeg al snel meer verantwoordelijkheden. Na een jaar volgde ze zelfs haar leidinggevende op. Met collega managers kon ze het prima vinden en het contact met medewerkers was ok.

Unieke kans

Een goede vriendin was directeur bij een snel groeiende startup. Ze werd gevraagd voor een directiepost. Kreeg de leiding over de internationale teams. Een kans die ze niet kon laten liggen.

De tamtam

Positieve waarderingen snelden haar vooruit. Toekomstige medewerkers hoorden van verschillende kanten hoe plezierig het was met haar te werken. Iedereen was vol verwachting.

Toen werd het stil

De verwachte groeispurt bleef uit. Teams tastten in het duister over haar plannen voor de toekomst. Na een poosje werden links en rechts mensen ontslagen. Het leek willekeurig. Mensen van buiten kwamen op de vrij gekomen posten. In de ogen van de zittende werknemers waren de nieuwe mensen niet meer geschikt voor de functie dan de vertrekkende mannen en vrouwen. Wel bleken het vriendjes van de nieuwe baas.

Veranderingen

In korte tijd veranderde de positieve op creativiteit ingestelde samenwerking, in een sfeer van wantrouwen en angst. De een na de ander meldde zich ziek, zat voor langere tijd thuis of kwam helemaal niet meer terug. Anderen zochten hun heil buiten het bedrijf.

In de val van het succes

Is de loopbaan van deze vrouw te voorspoedig verlopen? Werd het succes voor haar vanzelfsprekend? Kon ze de weelde van haar positie niet aan? Had ze haar ontwikkelingsplafond bereikt en werd ze slachtoffer van het Peter’s principle? In elk geval is ze aan haar succes ten onder gegaan. Op grond van incompetent en onverantwoordelijk gedrag werd ze gedwongen om afscheid te nemen.

foto: 123.rf

Laat een Reactie achter