Het grote sollicitatiewerkboek

Het grote sollicitatiewerkboekGeen woord te veel, dit boek is een echt sollicitatie werkboek. Alles staat er in wat je moet weten als je werk wilt “veroveren”. En nog belangrijker hoe je dat doet.

Stap voor stap

neemt Aaltje Vincent je mee. Het begint met weten wie je bent en wat je wilt. Ben je eenmaal “arbeidsmarkt klaar” dan gaat alle aandacht naar jezelf als product in de markt zetten.

Uitgebreid gaat ze in op het maken van een goed cv en het solliciteren van brief tot gesprek en het hoe en waarom van actief netwerken. Informatief zijn de tips in het hoofdstuk ‘Omgaan met intermediairs’.

Informatief en praktisch

Naast een helder theoretisch verhaal staat het boek vol met tips om verder te lezen, checklists en praktijkopdrachten. Er is volop ruimte voor het uitwerken van die opdrachten. De ringband is handig, bij het maken van opdrachten leg je het makkelijk open.

Veel verwijzingen leiden naar informatieve YouTube filmpjes vaak met de schrijfster zelf in de hoofdrol. Maar ook naar internetadressen of sociale media als Facebook, Twitter en LinkedIn, aangegeven met een QR code zodat je ze snel met je mobiel scant.

Kortom het is een praktisch up to date sollicitatie werkboek dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan.

Na jobmarketing 2.0

Het grote sollicitatiewerkboek is het praktische broertje van het eerdere Jobmarketing 2.0.

Smileys

Iconen in de tekst geven snel aan wat de bedoeling is. Het gebruik van smileys is een leuke vondst. Lachende mond is openlijk doen. Gesloten mond X is een waarschuwing voor mensen die nog niet willen dat iedereen weet dat ze op zoek zijn naar een andere baan.

Voor wie is Het grote sollicitatiewerkboek?

Voor iedereen die op zoek is naar werk of wie zich daarop wil voorbereiden, meer of minder ervaren.

Tip van Aaltje: zoek bij het doorwerken van het boek een werkvindmaatje. Iemand die je vertrouwt en je scherp houdt.

2 Reacties

  • Marrie gaf mij de tip over ‘ het grote sollicitatiewerkboek’ . Heb het besteld en kan het iedereen die zich met loopbaancoaching en re-integratietrajecten bezighoudt aanbevelen. Het is duidelijk in opbouw, overzichtelijk, leest gemakkelijk en is helder geschreven. Weer een echte ‘Aaltje Vincent’.
    Marrie, erg bedankt voor de tip!

Laat een Reactie achter