Een baan vinden met social media in 90 minuten

Een baan vinden met soical mediaFiona Stoop schreef na haar boek #Twitter werkt! dit zeer informatieve boekje over het ‘nieuwe’ solliciteren. Ze gaat in op de meerwaarde van sociale media bij het solliciteren.

Haar advies

Vooroordelen of niet, begin er mee. Nadat je een poosje zelf hebt ervaren hoe het werkt kun je bepalen of het iets voor je is. Je hebt er dan in elk geval van geproefd.

Stappenplan

De eerste hoofdstukken gaan vooral over het hoe, wat en waarom van het gebruik van ‘socialmediasolliciteren’. Hoofdstuk 6, het langste hoofdstuk, biedt een overzichtelijk stappenplan. Maar voordat je daar aan begint worden er wat ‘belemmeringen uit de weg geruimd’ zodat je daar geen last meer van hebt.

Relevante sociale media

Daarna worden in afzonderlijke hoofdstukken sites als LinkedIn, Twitter en Facebook besproken. Indrukwekkend is de hoeveelheid informatie aangevuld met ervaringen van baanzoekers en de praktisch toepasbaarheid in zo’n kort bestek. Duidelijk maakt het waar de prioriteit ligt. Pinterest, Youtube en Slideshare hebben het label nice to have.

Bij elke beschrijving is steeds het doel dat jij je als baanzoeker zo goed en professioneel mogelijk zichtbaar maakt.

Anders netwerken

Het nieuwe solliciteren is volgens Fiona Stoop vooral netwerken. De sociale media zijn continue in ontwikkeling en bieden allerlei mogelijkheden om een nieuw en professioneel netwerk op te bouwen.

De recruiter

Naast de rol van de netwerkende, zichzelf profilerende werkzoekende, is er aandacht voor de rol van de recruiter. De man of vrouw die het web afspeurt naar geschikte kandidaten en vacatures plaatst.

Vormgeving

Het boekje is beknopt en compleet. Het bevat een uitgebreide inhoudsopgave, verdeeld over 13 hoofdstukken. Na het brede veld van de sociale media, noemt de schrijfster nog wat handige apps en geeft ze tips om verder te lezen. Ondanks de beperkte omvang is er veel zorg besteed aan ‘kleine attente handelingen’ zoals de tip dat je iemand die iets voor je heeft gedaan bedankt.

Een baan vinden met social media in 90 minuten

Is een boekje dat inzicht in de mogelijkheden van de  sociale media bij het solliciteren. En direct toepasbaar. Ben je op zoek naar een (andere) baan dan ben je snel op hoofdlijnen geïnformeerd.

Wil je meer lezen over solliciteren klik even door:

Laat een Reactie achter