Hou vast dat vakantiegevoel

vakantiegevoel water

Fijne vakantie gehad? En nu weer serieus aan de slag?

Natuurlijk wil je dat het prettige vakantiegevoel nog even blijft. Er moet veel en niet alleen op het werk. Daarom wat tips om dat vrije gevoel vast te houden.

Voorkom de dagelijkse sleur

Door je “normale” gedragspatroon aan te passen voorkom je dat je na een week niet meer weet dat je bent weggeweest. Begin dus liever op 80% in plaats van op volle kracht. Sowieso hou je het langer vol als je rustig begint.

De makkelijkste hulp biedt je out-of-office. Vergeet de melding de eerste dagen. Dan ben je niet direct voor iedereen bereikbaar.

Loslaten om te ontspannen

Waar je zeker de eerste dagen behoefte aan hebt zijn pauzes. Plan extra stops in.

  • Kom dan van je plek en maak een rondje.
  • Laat je niet door een maar door verschillende mensen bijpraten. Dat werkt sneller dan eerst zelf alle mails door te nemen.
  • Neem je niet alleen maar vóór dat je naar buiten gaat tijdens de lunch, maar doe het ook.
  • Loop je samen met een collega? Spreek af dat jullie niet over het werk praten.

Tijd plannen om op te laden

Doe dat wat je prettig vond in je vakantie ook in je dagelijks leven. Maak tijd vrij voor de dingen waarvan je geniet. Lees je graag boeken in de vakantie? Doe dat dan ’s avonds een uurtje voor je naar bed gaat. Of begin de dag met een oppeppende wandeling. Was je tijdens je vakantie graag  buiten? Ga dan aan het eind van de dag nog een blokje om. Het werkt rustgevend en stimuleert de slaap.

Blijf jezelf opladen niet alleen om dat vakantiegevoel vast te houden maar elke dag.

Was je vakantie veel te kort?

Keek je uit naar je vakantie? En zie je er tegenop om weer te beginnen? Dan wordt het tijd om van baan te veranderen. De tijden zijn gunstig voor werkzoekers. Voor het eerst sinds 50 jaar zijn er meer vacatures dan mensen die een baan zoeken.

Laat een Reactie achter