Als je meer wilt dan alleen van baan veranderen

Als je meer wilt dan alleen van baan veranderenHoe leuk is jouw baan nog? Met baan bedoel ik het werk dat je doet. Ik heb het dus even niet over die “leuke” collega’s of die irritante leidinggevende. Nee ik bedoel het werk dat je de komende tien, twintig jaar nog doet bij deze of andere werkgevers.

Heb jij jouw droombaan gevonden dan hoef je eigenlijk niet verder te lezen. Zit je er anders in? Kom dan maar op.

Als het werk niet meer voldoet

Het lijkt een trend.

Mensen die dagen achter een pc doorbrengen.
Mensen van wie het werk nooit af is, ook al werken ze tien uur per dag. Ze gaan nooit voldaan naar huis.
Mensen die het gevoel hebben dat hun werk er niet toe doet.

Al die mensen gaan niet meer fluitend naar het werk. Ze missen iets. Dat vage gevoel verdwijnt niet. Ook niet meer na gezellige avondjes met vrienden of een fantastische vakantiereis. Die mensen willen iets maken. Iets doen met hun handen. Zij willen werk dat zinvol is en voldoening geeft.

Veranderen van baan

Niet alleen van werkgever veranderen maar heel ander werk doen. Een ander talent van jezelf ontdekken. Iets waar je je wel goed bij voelt. Dat is nog niet zo gemakkelijk gevonden, maar een zoektocht meer dan waard.

Steeds meer mensen doen dat. Zoals die gewaardeerde personeelsconsulent die haar eigen pannenkoekenhuis begint. Die financieel manager die nu een dag in de week voor de klas staat omdat hij het leuk vindt zijn kennis over te dragen. Of de ict’er die naast zijn werk een opleiding tot meubelmaker volgt.

Van baan veranderde ook Van Basten. In 2016 verbaasde hij vriend en vijand toen hij zijn fysieke baan als assistent-bondscoach van Oranje inruilde voor een kantoorbaan. Bij de wereldvoetbalbond wil hij zijn invloed gebruiken om het spelletje eerlijker, zuiverder en leuker te maken.

Of zoals Remco van der Vecht die opgeleid was tot technisch bedrijfskundige, socioloog en hbo docent. Hij voelde zich niet thuis in een omgeving die draait om geld en politiek in plaats van om klanten en werknemers. Samen met Stijn van den Ende (maatschappelijk werker/timmerman) startte hij de Openbare Werkplaats in Amsterdam.

Van je hoofd naar je handen

Bij de Werkplaats bieden ze cursussen, werkruimtes en ook nog eens de mogelijkheid machines te gebruiken. En dat laatste is natuurlijk super interessant voor al die kantoorwerkers die iets met hun handen willen doen. De werkplaats biedt een fantastische mogelijkheid om te proeven aan uiteenlopende ambachten. Daar kun je onderzoeken wat je handen willen maken.

foto: 123rf

 

1 Reactie

Laat een Reactie achter