Tip september 2016: Begin de dag met water

Tip september 2016 Begin de dag met waterWater op de nuchtere maag is goed voor je. ’s Nachts als je slaapt, verlies je vocht. Met een glas water breng je het vochtniveau weer op peil.

En dat niet alleen, dat glas water ’s morgens heeft meer voordelen. Zo werkt het reinigend en stimuleert het je stofwisseling.

Voeg je er nog een scheut citroen aan toe dan geeft dat extra energie. Bovendien stimuleert citroen de spijsvertering en stilt het de ergste trek.

Een glas water in de ochtend helpt je lijf en brein met opstarten van nog in rust zijnde functies.

Hoe werkt het?

Ik geef je mijn recept. Direct na het opstaan:

  • Maak 300 ml water drinkbaar warm. Het drinken van warm water vraagt minder energie van lichaamsfuncties dan koud water.
  • Doe er scheutje citroen in, het is gezond en ik vind het lekkerder. Ik pers altijd wat sap vooruit, dat scheelt ’s morgens tijd en afwas 😉

Na het water doe ik wat rek en strek oefeningen, soms nog wat mindfulness. Na een half uurtje is het tijd voor ontbijt. Daarna kan mijn dag beginnen.

Extra tip

Sta je op het punt een belangrijke beslissing te nemen, stel dan je ontbijt nog even uit. Uit onderzoek blijkt dat je met hongergevoel onbewust meer betrouwbare keuzes maken. De eetlust maakt dat je meer vertrouwt op je buikgevoel. En volgens weer ander onderzoek werkt het onbewuste werkt beter onder druk.

foto:123rf

Laat een Reactie achter