Tip november 2016: Maak je Bucket List

Tip november stop je wensen in een emmerHet loopt al weer naar het eind van het jaar. De tijd van ‘goede’ voornemens. In januari willen we dan toch eindelijk echt gaan sporten; is het de hoogste tijd om af te vallen of stoppen we een maand lang met alcohol. Om vervolgens 31 januari met spijt en een gevoel van schuld vast te stellen dat het weer niet is gelukt.

Doe het eens anders

Pak het groter aan in plaats van een doel om je leven te beteren. Maak dit keer eens een wensenlijst. Geen to-do lijst, maar leuker – een Bucket List. Een lijst met dingen die je in je leven graag (nog) zou willen doen.

Ken je die film, The Bucket List?  Daarin ontmoeten twee terminaal zieke mannen -Morgan Freeman (automonteur) en Jack Nicholson (rijke zakenman)- elkaar in het ziekenhuis. Ze schrijven een lijst van dingen die ze graag nog willen doen of meemaken, hun Bucket List. In de tijd die hen nog rest gaan ze tegen alle adviezen in, samen op pad om hun wensenlijst af te werken.

Napels zien dan sterven

Op internet rouleren websites met voorbeelden wat er op je Bucket List kan staan. Je kunt zelfs workshops volgen om te leren hoe je je eigen wensenlijst maakt. Maar dat heb je natuurlijk helemaal niet nodig als je je eigen dromen en fantasie de vrije ruimte geeft. Wat zijn de doelen in jouw leven? Wat wil jij gedaan of gezien hebben voor je laatste dag? Een BucketList is positief. En wie weet wat je aan het eind van 2017 al kan afstrepen.

Heb je iets aan deze tip? Laat het me weten.

foto:123rf

2 Reacties

Laat een Reactie achter